Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Jobbik: Jogszerűtlenek voltak a rendőri intézkedések

Jogszerűtlennek nevezte a rendőrségi szombati intézkedését - azaz a Magyar Gárda demonstrációjának feloszlatását - Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. Véleménye szerint az egyenruhások jogsértései mögött politikai üzenet van: így próbálják megakadályozni a Jobbik politikai megerősödését és a parlamentbe jutását.
Vona Gábor szerint a szombati gárdatüntetés egy spontán demonstráció volt és mindvégig békésen zajlott. Egy békés megmozdulást pedig a rendőrség nem oszlathat fel - emlékeztetett a strasbourgi emberi jogi bíróság korábbi döntésére. A Jobbik elnöke szerint a rendőrségi intézkedés tehát jogszerűtlen volt és politikai üzenet áll mögötte: a Jobbik politikai megerősödésének és parlamentbe jutásának megakadályozása. "Ez a hatalmon lévők célja" - fogalmazott. A gárdisták békés, ülő demonstrációjukkal morálisan végéképp megsemmisítették a kormányzatot - foglalta össze Vona Gábor.

A Jobbik elnöke a tájékoztatón beszélt arról a rendőrségi közleményről, amelynek értelmében a rendőrök előállítanak mindenkit, aki gárdista egyenruhát visel. Vona Gábor szerint azonban a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Gárda Egyesületet oszlatta fel, annak pedig nem volt egyenruhája. Formaruhája a mozgalomnak van. Gaudi Nagy Tamás jogvédő pedig azt közölte, hogy ruha viselésével senki sem valósíthat meg garázdaságot. Vona Gábor újságíró kérdésre válaszolva elmondta azt, hogy a gárdisták a demonstráción végig békések voltak, ő nem látta, hogy erőszakos léptek volna fel, például üvegeket dobáltak volna a rendőrök felé. Gaudi Nagy Tamás szerint pedig, ha volt is ilyen, a rendőrök dolga lett volna, hogy kiszűrjék őket a tömegből.

A Jobbik elnöke azt is elmondta, hogy szombaton délutánra demonstrációt jelentettek be a fővárosi Szabadság térre.

Olvasóink írták

132 hozzászólás
 • 132. Eva- 2009. július 09. 18:15
  „A szombati tüntetés engedélyezve van!

  remélhetőleg békés lesz!

  No de akkor mi lesz benne a balhé??!”
 • 131. tejfelesszájú 2009. július 09. 14:18
  „Bombahír! A rendőrség visszavonta az egyenruha tiltását
  2009-07-09 13:06 ....
  A július 4-ei tüntetésen a rendőrség egy, az állomány számára előző nap közzétett ajánlás alapján intézkedett a Gárda egyenruháját viselő személyekkel szemben. Eszerint aki a jogerősen feloszlatott Egyesület egyenruhájában jelenik meg, az garázdaságot követ el, így vele szemben a rendőrség felléphet. Az oszlatás - amelynek keretében 216 embert állítottak elő, nagyobbrészt gárdistákat - hatalmas társadalmi vihart kavart.

  Egyelőre nem tudjuk bizonyítani, de több vidéki rendőrségi forrás szerint az országos rendőrfőkapitány a botrányos ajánlást visszavonta, vagyis a gárdisták nyugodtan viselhetik az egyenruhájukat. Szilvási Péter, a Jobbik szervezési igazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy nemrég a rendőrség telefonon tájékoztatta őt, mint a szombati rendezvényt szervező párt képviselőjét a döntésről.

  Amennyiben így van, akkor a július 4-i történelmi jelentőségű tüntetés győzelmet aratott, hiszen 2006 óta az első olyan demonstráció volt, amelynek az erkölcsi győzelmen túl konkrét, kézzelfogható sikert könyvelhetett el az utcai tiltakozás a kormányzattal szemben.”
 • 130. Reális 2009. július 08. 14:55
  „Jó lesz majd, nemsokára ugyanaz a rendőr a tüntető szocit,drogosszdszest, szélsőbaloldali csürhét veri rendőri utasításra!”
 • 129. Ms.Wolf 2009. július 08. 14:27
  „Asher-t nem akarja szerződtetni valami vicclap? Hát annyit írt már! Nem fedezi fel senki? Én már könnyesre röhögtem magam. :D
  Nem értem én a médiát... ráadásul sehol egy pszichiáter... ejj, ejj

  Gárdától miért kell félni? Ki fél? Akinek oka van.
  Egyesek csak nem félnek, hogy most ők állhatnak majd a sortűz másik végén?
  Gárdát szerintem nem tudják feloszlatni... legalábbis, ha úgy megnyugszik mindenki, akinek sír a szája, akkor papíron ne legyen gárda. Tiltsák be! Tilalom ellenére sokminden kell, hogy létezzen, éppúgy, mint a hazaszeretet.”
 • 128. asher11 2009. július 08. 09:47
  „127/Kikelet!!
  -"biztos a Mossad volt......"-
  miert keveri szinte MINDENBE????
  van onoknel eppen eleg "mas orszagokbeli" olyan!!!! vagy csak nem hiszi komolyan hogy az UJ-KGB nincs jelen??!!”
 • 127. Kikelet 2009. július 08. 00:12
  „Tisztelt Asher!
  Majd máskor válaszolok, az imént írás közben minden eltűnt.
  Nincs kedvem most újra bepötyögni...
  Félrenyúltam, vagy írás közben kicenzúráztak.
  Biztos a Mosad volt....
  Esetleg nem feküdt még le a Lendvay Ildikó...!
  Jó éjt Asher!”
 • 126. Kikelet 2009. július 07. 22:31
  „Tisztelt xo16zy (123)!
  Nagyon jó volt a válasza, telibe talált!
  Tisztelettel! Kikelet”
 • 125. kolombela 2009. július 07. 21:01
  „Pancser 116-hoz.
  Az állam közölhetné azokkal a deviáns, bűnöző egyedekkel (akikből sajnos rengeteg van), hogy ,,...az nem tolerálható, ha mégis csinálja jön a felelősségre vonás. Ennyi kellett volna."
  Az állam gyengítésébe ugyan úgy benne van az összes parlamenti párt és képviselőik, nem csak a kormány, ha tetszik, ha nem, ez akkor is így van. Egy állam jólétéhez, vagy dekadenciájához köze van a parlamentnek is nem csak a kormánynak.”
 • 124. jhongrissamhelyetese 2009. július 07. 20:34
  „helyes az való most minden PANCSERNEK , imádjatok olyan bálványt aki törvényeken felül áll.
  Nincs bajom Jackóval , csak elszállt mint bizonyos helyeken a turul madár..”
 • 123. xo16zy 2009. július 07. 20:32
  „116. pancser! Nézd inkább Jacko temetését, az való neked, mindenkinek jobb lesz. Szia!”
 • 122. jhongrissamhelyetese 2009. július 07. 20:19
  „bizti sokat olvastál róla esetleg vizsgáztál is belöle? .....”
 • 121. pancser 2009. július 07. 20:09
  „moderálva”
 • 120. toretto99 2009. július 07. 19:53
  „Sewasztok
  EZt Olvassa el mindenki aki a Jobbik és a Magyar Gárda mellett áll.

  Tiltakozom a MAGYAR GÁRDA feloszlatása ellen

  A MAGYAR GÁRDA még nem lopott soha senkitől, nem vert agyon tanárokat, nem szúrt le sportolókat, nem erőszakolt meg nőket, gyerekeket, nem fenyegetőzött ásókkal, kapákkal... stb. Akkor mi is a BŰNE? Az, hogy megvédi azokat az embereket, akiket sem az állam, sem a törvények, sem pedig a politikailag befenyített rendőrség (SÜN!) NEM véd meg!

  Félelmet keltenek? Kikben? A bűnözőkben, hazaárulókban? Hát csak féljenek is! Épp itt az ideje! Az emberek nagy többségében nemhogy nem vált ki félelmet a MAGYAR GÁRDA léte, hanem éppen ellenkezőleg: megnyugtatja őket és biztonságérzetet ad számukra. Vajon kik vannak túlnyomó többségben, azok, akik félnek, vagy azok, akik helyeslik?

  Ha a MAGYAR GÁRDA felvonul, azt be kell tiltani, de bezzeg a buzifelvonuláson vonagló, közerkölcsöt és közszemérmet sértő melegek azt csinálnak, amit akarnak, és még akkor nem is beszéltem a Siófokon és más településeken is zajló cigányvonulásokról, amik nyíltan magyarellenesek és félelemkeltőek! Ezt lehet? Milyen kicsinyes, beteges, hazaáruló politika része mindez?

  Ezért mondják egyre többen és egyre határozottabban,hogy : ,,MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!"

  Ezért kell végre kimondanunk,hogy ,,NE BÁNTSD A MAGYART,MERT PÓRUL JÁRSZ!"

  Kérjük vissza az elhazudott történelmünket, az ellopott országunkat!
  El a kezekkel a MAGYAR GÁRDÁTÓL!

  MAGYAROK! A nyugdíjuktól lassan megfosztott emberek, a bűnözőktől rettegő öregek, a munkanélküliségbe züllesztett férfiak, az adósságtól szenvedő családok, a terror alatt tartott pedagógusok, értelmiségiek, diákhitelből fesztiválozó diákok: ÉBRESZTŐ!

  Mindez csak azért történhet így, mert mi eltűrjük. Mert soha nem mondjuk ki, hogy ELÉG VOLT!
  " A HAZÁÉRT MINDENT,A HAZÁT SEMMIÉRT!"

  Tiltakozom a MAGYAR GÁRDA feloszlatása ellen”
 • 119. jhongrissamhelyetese 2009. július 07. 19:44
  „csak egy bajom van ezzel , hogy nincs mert nincs miből vennem de szombatra inkább nem eszem , és megveszem .támogatom az ötletet.”
 • 118. hegedüsaháztetön 2009. július 07. 19:41
  „Most kellene mindenkinek csak fekete nadrágot és fehéringet viselni,márt nem szabad ország a miénk ahogy hallottam a hiradokban mert jogsértést követünk el.ezt adjátok össze!!!!!!!!!!!”
 • 117. jhongrissamhelyetese 2009. július 07. 19:33
  „pancser jó neved
  olyan mint akik a állítólagos rendszerváltás óta hatalmon vannak”
 • 116. pancser 2009. július 07. 19:07
  „115! Az állam nem tűrhet erőszakszervezet terén konkurrenciát, a m. gárdát kellett volna csírájában helyre tenni. Közölni Vona Gáborral, amire készül az nem tolerálható, ha mégis csinálja jön a felelősségre vonás. Ennyi kellett volna. Csakhogy a kormány célja volt az állam gyengítése, ami sikerült!”
 • 115. kolombela 2009. július 07. 18:59
  „pancser
  ".....erre keményen ütni kellett volna ha nem gyengítik le a magyar államot." Ezt írtad. Vajon kikre gondoltál?
  Csak nem azokra, a pártokra és politikusokra, akik 20 éve a parlamentben bitorolják a helyet a nemzeti érzelmű emberek elől? Hogy tudd kikről beszélek: mszp. szdsz, fidesz-kdnp, mdf és holdudvaraik. Látod, tudsz te jókat írni, ha egy kicsit nem figyelsz oda. Csak így tovább.”
 • 114. sturmtiger 2009. július 07. 18:49
  „Te igan okos Tibike
  Én ott voltam a falunapon Egyeden és a koszorúzást amúgy nem a Gárdisták találták ki csak lenyúlták az ötletet és igen ők 8 óra körül koszorúztak de ha megnézed a még kint lévő plakátokból akkor láthatod hogy nem arra az időpontra volt irva mivel csak úgy engedték meg ,hogy előbb legyen és nem az önkormányzati műsor keretében.Az egyenruhát meg levették és a zászlókat is eldugták mielőtt a rendőrők kiértek volna.Amúgy olyan meg nincs hogy Budapesten nem engedik a tüntetést Egyeden meg engedik mert a kapitány úgy gondolja.Itt sem engedték csak ahogy már mondtam levették az egyenruhát onnantól civilnek számítottak.”
 • 113. Őz 2009. július 07. 17:53
  „Amíg ilyen ... léteznek Magyarországon szükség van a gárdára,vagy téged ez kicsit sem háborít fel pancser???????
  http://www.youtube.com/watch?v=LbapSuszY_Y&eurl=http%3A%2F%2Fkuruc%2Einfo%2Fr%2F35%2F43180%2F&feature=player_embedded”
132 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európában csökkent, itthon nőtt az üzemanyag-fogyasztás

Míg az európaiak a pénzügyi válság miatt kevesebbet autóznak, addig Magyarországon nőtt az… Tovább olvasom