Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Jobbik: elfogadhatatlan a közmédiumok hírszerkesztőségeinek

A Jobbik szerint elfogadhatatlan a közmédiumok hírszerkesztőségeinek tervezett összevonása.

Novák Előd országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón kifejtette: az indoklással együtt 174 oldalas fideszes médiatörvény-tervezetet hétfőn nyújtották be, így a képviselőknek - mivel plenáris ülés van - arra sem volt idejük, hogy elolvassák, a parlament kulturális és sajtóbizottsága szerdán mégis véleményezi a javaslatot. Hozzátette: ebből adódóan a Jobbiknak még nincs kiérlelt álláspontja az előterjesztésről, abban azonban biztosak, hogy látatlanul nem szabad általános vitára bocsátani azt.

A politikus az indítvány egyetlen elemét kiemelve elfogadhatatlannak nevezte, hogy összevonják a közmédiumok hírszerkesztőségeit. A törvényjavaslat a nemzeti hírügynökséghez telepítené a közszolgálati rádiós és televíziós hírműsorok gyártását, ami Novák Előd szerint a sokszínűséget és a kiegyensúlyozott tájékoztatást veszélyezteti.

A képviselő beszélt arról is: a kulturális és sajtóbizottság - a kormánypárti tagok lemondása miatt kizárólag ellenzékiekből álló -, általa elnökölt ellenőrző albizottsága indítványozta, hogy a kormány dolgozzon ki szankciórendszert a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértésére. Ezzel kapcsolatban elmondta: a parlamenti pártok hírműsorokban történő szereplése jelenleg nem felel meg a kiegyensúlyozottság követelményének, az ellenzéki jelenlét elmarad a parlamenti arányukétól, ennek azonban semmilyen szankciója sincs.

Az albizottság továbbá kezdeményezte, hogy a sajtó munkatársai a Parlament déli (piros) társalgójában interjúkat készíthessenek, mivel a most erre a célra kijelölt, az ülésteremtől távolabb eső északi (kék) társalgó alkalmatlan - közölte Novák Előd, akinek sajtótájékoztatója kezdetén egyébként egy turistacsoport vonult át a társalgón, majd a Parlamentben zajló kisebb felújítási munkák miatt beszédét kalapácszaj zavarta.

Olvasóink írták

 • 6. háté 2010. november 23. 23:01
  „4. hozzászólás bojtár

  Neked is az utolsó lehetőség?--a qrva életbe, elég volt!”
 • 5. coment 2010. november 23. 22:13
  „Fokozódik a drámai feszültség....
  Az agymosás új dimenziókba lép..
  folyt köv...”
 • 4. bojtár 2010. november 23. 20:21
  „kérdezzétek meg csak szüleiteket mire készül a fityesz.AVO,spicliség,kummunizmus fellegvára a nép rabszolgasorsbadöntése leigázása ezek amit leírtam még fel nem foghatóak sokak számára,de ha évtizedekbe nézünk.Isten óvja a magyart”
 • 3. bojtár 2010. november 23. 20:18
  „miracle 2010.11.23. 17:54-->így megy ez már sajnos 40 éve.
  aki nem a jobbik-ra szavaz az az országát árulja el aki tudatlan szintén ,ne hadjátok,hogy ezek a mocskos médiák megtéveszenek bennetek ,hogy milyen nemzetiségüek vagytok.Nem kérünk izraelből köszönjük.”
 • 2. háté 2010. november 23. 18:23
  „Itt jönnek elő a narancsosok, komcsi-zsidó szemlélet hívei.
  Majd mi mondjuk meg, hogy ti mit akartok olvasni!

  Ennyire meghülyítették a népet, hogy bevették az ígérgetéseiket,--adj hatalmat egy beképzelt-öntelt társaságnak és megaláznak, kifosztanak lelkileg-gyakorlatilag mindenedből!”
 • 1. miracle 2010. november 23. 17:54
  „Mit nem ért?
  1 hírgyár lesz, az gyártja a cenzúrázott híreket az állampárt megrendelésére, sokkal könnyebb így ellenőrizni, hogy nem merészeli-e valaki kritizálni a Kedves Vezetőt, vagy kormányát.
  Látszik, hogy Elődke nem élt az 50 éves években.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délelőtt leállt a Telenor mobilhálózata

Újra működik a Telenor Magyarország mobilhálózata, amely kedd délelőtt leállt. Tovább olvasom