Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Jobbik: egy államfő ne főzzön lecsót egy pártrendezvényen

A Jobbik szerint Schmitt Pál megszegi alkotmányos kötelezettségét, amikor államfőként a nemzet egységének kifejezése helyett "pártrendezvényeken asszisztál".
Novák Előd, a párt alelnöke ezt azzal kapcsolatban közölte szombat délelőtt, hogy a köztársasági elnök lecsót főz a résztvevőknek Kötcsén, a polgári értelmiségiek összejövetelén, amelyen Orbán Viktor kormányfő és több miniszter is előadást tart.

A jobbikos politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: méltatlan, hogy az államfő "szakácsszerepben, statisztaként" jelenik meg egy pártrendezvényen. Ezért arra intik Schmitt Pált, hogy "tanulmányozza az alkotmányt", az alaptörvény ugyanis kimondja: a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét - tette hozzá. Novák Előd szerint ez a továbbiakban csak úgy lehetséges, ha az államfő a "Fidesz-piknik" után más hasonló meghívásoknak is eleget tesz. A Jobbik ebből kiindulva disznóvágásra hívja Schmitt Pált, és a bölléri feladatot is átengedi neki - mondta.

A Jobbik alelnöke arra is kitért, hogy az államfő pártrendezvényeken való megjelenése nem előzmény nélküli; Schmitt Pál szerinte már azzal is megszegte a hatalmi ágak szétválasztásának követelményét, hogy részt vett a kormányülésen. Erre utalva Novák Előd egy karikatúrát helyezett el a Képviselői Irodaház folyosójának falán. A képen az az elképzelt jelenet látható, amint Orbán Viktor kávét rendel Schmitt Páltól a kabinet ülésén. "Ami akkor csak vicc volt, mára valósággá vált" - utalt a lecsófőzésre a politikus.

Novák Előd azt is kifogásolta, hogy az államfő a napokban "önmagáról elnevezett" kitüntetést alapított, és amíg az érdemérem egyik oldalán a Magyar Köztársaság címere és a címertartó angyalpár látható, a másikon Schmitt Pál neve. Szavai szerint ezek után a legméltóbb az volna, ha Schmitt Pál köztársasági elnök érdemérmét elsőként Schmitt Pál kapná meg.

A Jobbik az államfő okozta csalódások után "Palimadár-díj" alapítását fontolgatja - mondta Novák Előd, hozzátéve: a díjat azok kaphatnák meg, akik elhitték, hogy a szerinte továbbra is pártcélokat szolgáló Schmitt Pál képes lesz kifejezni a nemzet egységét.

Kérdésre válaszolva a Jobbik alelnöke kijelentette: nem ismerték kaposvári polgármesterjelöltjük múltját, ha azonban a vele szembeni gyanú igazolódik, kizárhatják a pártból. A Magyar Nemzet szombati száma ugyanis arról számolt be, hogy a Jobbik kaposvári polgármesterjelöltje ellen iskolai szexuális zaklatás miatt fegyelmi eljárás folyt. Hegedüs József a vizsgálat végén megrovást kapott, mert az Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium tanáraként az intézmény több diáklányának intim jellegű kérdéseket tett fel, például azt, hogy szoktak-e maszturbálni, és el tudják-e képzelni egy idősebb férfival az együttlétet. A férfi már nem a Jobbik polgármesterjelöltje, mivel nem gyűlt össze számára az induláshoz szükséges számú ajánlószelvény, és bár képviselőjelöltként megméreti magát a választáson, egyéni választókörzeti győzelemre a Jobbik nem számít Kaposváron, a kompenzációs listán pedig Hegedüs József nincs befutó helyen - közölte Novák Előd.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. Sagittarius 2010. szeptember 08. 22:33
  „52. máris 2010.09.06. 10:33
  "MIÉRT NE FŐZHETNE ? JOBBIK! BENNETEKET MÉG EZ IS ZAVAR ???"

  Zavarja hát! Eddig azt gondoltam, semmiből elefántcsinálásban a szoclibeket nem lehet túlszárnyalni! Tévedtem! A Jobbiknak sikerül lassan nap-nap után.
  De lehet, hogy annak van igaza aki azt mondja, "csak azért sikerülhet nekik, mert ők is szoclibból vannak"! Legalább is a hangadóik, és a véleményformálóik. ... többi meg béget utánuk! ...de azt már úgy is megszokták anno a cocialista pártban, így nem okoz "lelki" törést nekik.”
 • 55. Agent 2010. szeptember 06. 14:25
  „52, úgy vélem, hogy az elvileg pártfüggetlen (LOL) közjogi méltóság pártrendezvényen való ilyetén akciózása oldalfüggetlenül zavarja a jóérzésű embereket.”
 • 54. zeta62 2010. szeptember 06. 11:51
  „A LEGFŐBB (ideiglenesen :D)közjogi méltóság tisztének lejáratása. Ez az, ami nem illik, ezt még a legfőbb se**nyalónak is tudnia kellene. Most nem sportvezér, ahol nem számít. Az elv, ami összeegyeztethetetlen kellene hogy legyen a hivatalával. Amint aláírja a királyság visszaállítását, mehet a levesbe, vagy udvari bolondnak. Most is az, de kinevezés nélkül.”
 • 53. máris 2010. szeptember 06. 10:33
  „MIÉRT NE FŐZHETNE ? JOBBIK! BENNETEKET MÉG EZ IS ZAVAR ???”
 • 52. zeta62 2010. szeptember 06. 10:17
  „Húúúú, itt valakinek nagyon kényelmetlen volt ez a zsarolási ügy...
  Csak úgy tűntek el a kommentek róla :D”
 • 51. who 2010. szeptember 06. 07:45
  „A témához fűződő kérdésem kicsit költői, de meg is lehet válaszolni.
  A hozzászólók közül komolyan gondolta valaki, valaha, hogy ez a playboy pojáca -, aki már a sportdiplomáciában is elég "gyengusz" volt - a funkcióját betölteni képes, megfelelő Elnöke lesz a Magyar Köztársaságnak és nem lesz továbbra is Orbán Viktor csicskája? (na neeee...)”
 • 50. Beex 2010. szeptember 06. 06:46
  „Az gáz, ha rákeresek a lecsóra google-ban, és mindenhol a Schmidt neve jön ki? :D

  Lehetne update Norbi mintájára üveges Schmidt lecsót árulni.. :)”
 • 49. Jandex 2010. szeptember 06. 05:55
  „.... hegyestű 2010.09.05. 21:01
  Idézet nagy/166 cm/ királyunktól:majd jönnek az ügyvédek,oszt jó napot./most már nem is kell jönniük,megváltoztatjuk az alkotmányt oszt jó napot!/”
 • 48. zoltee 2010. szeptember 05. 23:28
  „Nem gondoltam volna, hogy ezt ilyen hamar megérem, de azt kell mondjam: IGAZA VAN A JOBBIKNAK!”
 • 47. zeta62 2010. szeptember 05. 21:51
  „De nem mer...”
 • 46. hegyestű 2010. szeptember 05. 21:01
  „http://stop.hu/articles/article.php?id=733598
  Az Állami Számvevőszék - mint független alapintézmény - politikai lejáratására való használása, óriási botrány. Gyak. mint az 50-es években. EZ a fülkeforradalom valódi értelme?
  Erről írjon az újság, ne hülyeségekről. Ha mer.”
 • 45. Deir_Yassin 2010. szeptember 05. 21:00
  „http://stop.hu/articles/article.php?id=733598

  Botrány: Egy hangfelvétel szerint a Fidesz az ÁSZ-szal zsarolja ellenfeleit a kampányban

  Az Állami Számvevőszéket használják fideszes önkormányzati képviselők arra, hogy saját településükön az ellenfeleiket lejárassák az önkormányzati választási kampányban, derült ki a STOP birtokába került hangfelvételből. A kónyi fideszes jelöltek beszélgetéséből kiderül az is, hogy zsarolásra továbbá botránypolitizálásra is alkalmasak a számvevőszéki vizsgálatok. Az ÁSZ cáfol.”
 • 44. embertelen 2010. szeptember 05. 17:11
  „Gab2000-nek! Meghallgattam a kónyi hangfelvételt az általad írt http://stop.hu/articles/article.php?id=733598 címen. A mocskos fidesz mire nem képes a hatalomért! Igazad van, erről miért nem ír a Kisalföld?”
 • 43. szocdem 2010. szeptember 05. 17:00
  „Szegény Schmitt.....

  A Fidesz arra használja a hatalmát, (mást nem is tud vele kezdeni persze) hogy államférfiakat állítson elő. ennek egyik eszköze, hogy jó sok pojácát állit be a közéletbe, akik közül a középszerüek is zseniként, sőt lángeszű géniuszként tünhetnek ki...

  A církusz ezért már naponta látható, kenyér viszont nem soká nem lesz....:)))”
 • 42. meir 2010. szeptember 05. 16:57
  „Nu? es ha csak a Schmidt tud tisztesseges Lecsot kesziteni,mert a Tobbi meg ahhoz is hulye???
  erre bezzeg senki se gondolt mi??”
 • 41. Gab2000 2010. szeptember 05. 16:52
  „Erről én miért nem olvasok a Kisalföldben?????

  http://stop.hu/articles/article.php?id=733598

  Botrány: Egy hangfelvétel szerint a Fidesz az ÁSZ-szal zsarolja ellenfeleit a kampányban

  Az Állami Számvevőszéket használják fideszes önkormányzati képviselők arra, hogy saját településükön az ellenfeleiket lejárassák az önkormányzati választási kampányban, derült ki a STOP birtokába került hangfelvételből. A kónyi fideszes jelöltek beszélgetéséből kiderül az is, hogy zsarolásra továbbá botránypolitizálásra is alkalmasak a számvevőszéki vizsgálatok. Az ÁSZ cáfol.”
 • 40. elszámoltatás 2010. szeptember 05. 15:47
  „39. Patriot 2010.09.05. 15:28:
  szerintem ez a pedofilos űgy fel lett csöppet nagyitva és torzítva!!!!!!”
 • 39. Patriot 2010. szeptember 05. 15:28
  „Pedofil Jobbikos az nem zavar senkit? Csak a meg nem főtt lecsó?

  hmm?”
 • 38. HarconaMarcos 2010. szeptember 05. 12:47
  „#32 Paragulis, a tulajdon neveket nem biztos, de a tulajdonneveket igen. Hamár osztod a tudást... :-)”
 • 37. zeta62 2010. szeptember 05. 11:57
  „Mégis mit vártatok egy olyan valakitől, aki egész életében az éppen regnáló hatalom se***t nyalta? Ott is volt mindig a "csúcson", vagy annak közelében. Szélkakas a szentem, nem csoda, ha így egymásra találtak.
  Maradt volna sportoló, akkor nem xabta volna a szemét a nemzeti zászló...
  Annak legalább nagy volt.”
56 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrautók ütköztek össze Budapesten

Összeütközött két rendőrautó Budapesten szombat reggel, a Király utca és az Eötvös utca sarkánál, a… Tovább olvasom