Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Jó volt a kapás: Áder János 15,5 kiló halat fogott egy horgászversenyen - fotók

Jó volt a kapás: Áder János 15,5 kiló halat fogott egy horgászversenyen - fotók
A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - mondta az államfő.
A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron.

A palotavárosi tavaknál megtartott eseményt követően Áder János hangsúlyozta, hogy egyre több horgász van Magyarországon, jelentősen nőtt a számuk az elmúlt években, hiszen "420 ezerről indultunk és lassan 500 ezernél leszünk".
Úgy vélte, mindez köszönhető a csütörtökihez hasonló, a horgászatot népszerűsítő rendezvényeknek, a természetes vizekben lévő több halnak, a sok új és felújított, "újrahalasított" tónak, mert "élményekkel ajándékozzák meg a horgászokat".

Áder János szerint "a horgászat értelmes szabadidőtöltés, és talán a fiatalok is rabjai lesznek egyszer".

A viadalon a MOHOSZ megyei és területi szövetségeinek képviselői, élversenyzők és a nagykövetek vettek részt, összesen hatvanöten. Áder János a fehérvári versenyt az erős szél miatt nem nevezte ideálisnak, de a fogási eredménnyel elégedett volt.
Fotók: MTI
Fotók: MTI
Az államfő a verseny végi mérlegelés szerint 15,5 kilogramm halat fogott, amivel a nagykövetek versenyében az ötödik helyet szerezte meg. A győztes Csőre Gábor színművész lett 32,26 kilogrammal.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több az eltévedt és azonosítatlan repülőgép a magyar légtérben

Egyre több az eltévedt és azonosítatlan repülőgép a magyar légtérben
A Magyar Honvédség vadászpilótái negyvenötször álltak készenlétben. Tovább olvasom