Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Jó fürdő és több szálláshely kell

A helyi vendéglátósok szerint a város vezetői példát vehetnének a környékbeli településekről a fürdők üzemeltetését tekintve. Úgy vélik, a város csak a környék nevezetességeivel együtt eladható a turistáknak.
Elmúlt szerdai cikkünkben (Magára talál a turizmus Kapuváron – Kisalföld, augusztus 9.) a fürdő és a kemping vezetői, valamint helyi politikusok nyilatkoztak a kapuvári turizmus helyzetéről és a jövőbeni elképzelésekről. Abban szinte mindenki egyetértett, hogy a város legégetőbb problémája a kevés szálláshely. Ha sokat nem is, de valamilyen szinten segít ezen a vélhetően szeptember végén megnyíló kerékpároscentrum, de a strand vezetőinek elképzelései között is szerepel egy szálloda építése.
A témával kapcsolatban megkérdeztük azokat a vendéglátókat, akik közvetlen a turizmusra építik működésüket.
A kevés szálláshelyet szóvá tette Horváth Antal is, a Szent Kristóf étterem és panzió vezetője. Úgy véli, a kapuvári turizmust már a városon kívül meg kell fogni, tehát az országos rendszerekben kell megjelenni a helyi ajánlatoknak.
Mindenképpen csomagokban kell ajánlani a kapuvári értékeket – mondta Horváth Antal. Működésüket jórészt a termálvízre építik, a hozzájuk érkező vendégek nagy többsége is ezt várja tőlük. Hangsúlyozta: Kapuvárt csak a környék nevezetességeivel lehet eladni a vendégeknek, akár ausztriai körút ismertetésével is.
– Egyetértek több helyi vállalkozóval, a városnak – a gyógyvízen kívül – önmagában nincs vonzereje – tette hozzá. Ez mindjárt az ide látogató korosztályok összetételét is feltételezi, Horváth Antalhoz is jórészt középkorúak vagy családosok látogatnak.
A vállalkozó szerint a Hany Istók-legendát, a Pátzay-örökséget vagy a Fertő–Hanság Nemzeti Parkot kellene jobban népszerűsíteni.
A város és a környék nevezetességeit, szolgáltatásait összefogva a belföldi turizmust lehetne erősíteni – mondta Horváth Antal.
A belföldi idegenforgalom erősödése már felfedezhető a rábaközi kisvárosban is. Kiss János és családja Hajdúböszörményből érkezett Kapuvárra.
– Nem jártunk még ezen a környéken, szándékaink szerint elsősorban strandolunk, de megnézzük Fertőd, Kőszeg és Nagycenk nevezetességeit is – mondta Kiss János. Kapuvárt országos megjelenésű prospektusban találták.
Első benyomásaik jók a Rábaközről, a családfő hozzátette, vélhetően az itt eltöltött tíz nap alatt sem csalódnak.
– Nyári vendégeim hetven százaléka turista – kezdte Németh Géza, a strand melletti Fürdő vendéglő vezetője. Hozzá is jórészt az idősebb korosztály jár, úgy véli, a fiatalabb generáció nem talál magának nyári elfoglaltságot a városban. A vendéglátós hangsúlyozta: kevés a kapuvári szálláshely, jó ötletnek tartja a kerékpároscentrum építését, bár azt hozzátette, először a strandot kellett volna fejleszteni. Ez utóbbi hozná magával más ágazatok fejlődését is – mondta Németh Géza. Véleménye szerint, ha sorrendet kellene felállítani a helyi turizmus fejlesztésére, akkor első helyen a strand jobb kiépítése, másodszor a szálláshelyek növelése következne, de fontosnak tartja a kapuvári infrastruktúra fejlesztését is.
– Tizenöt éves vendéglátós múltam miatt annyit hozzátennék, hogy a város vezetése a helyi vállalkozókat is támogathatná a turizmus fejlesztésében – jegyezte meg Németh Géza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorserleg

a legjobb horgásznak

A Szigetköz Horgász Egyesület augusztus 20-án, vasárnap rendezi meg 28. alkalommal Ásványrárón a… Tovább olvasom