Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Jelentős érdekvédelmi munkát végez az ipartestület

„ A körbetartozások hatásának enyhítésére az Ipartestületek Országos Szövetsége megállapodást kötött az APEH-hel” – jelentették be a Sopron és Vidéke Ipartestület BW Pannonia M. Hotelben rendezett tegnapi küldöttgyűlésén.
– A Sopronban és a környező településeken tevékenykedő iparosok közül ötszázan tagjai az ipartestületnek, ez a szám évek óta azonos – tájékoztatott Mizser Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület ügyvezetője. – A helyi ipartestület ez évre megfogalmazott cselekvési programjában kiemelt feladat a szakmai érdekképviselet, érdekérvényesítés hatékonyságának a növelése – s ez szinkronban áll az országos szövetség (Iposz) célkitűzéseivel is. Ilyen vonatkozásban nagy sikernek tekintendő, hogy a napokban az Iposz egyeztető tárgyalást folytatott az APEH-hel a körbetartozások hatásának enyhítéséről. A megbeszélések eredményeként az ipartestületi tagoknak módjukban áll kérni a köztartozások átütemezését, illetve fizetési haladék iránti kérelem benyújtásával is lélegzetvételnyi időt nyerhetnek. Ezen túlmenően a soproni szervezet – amellett, hogy pályázatfigyelést, adótanácsadást és jogsegélyszolgálatot is működtet – minisztereknek küldött levélben hívta fel a figyelmet azokra az anomáliákra, amelyek sértik a kisvállalkozók, kisiparosok, kiskereskedők, vendéglátók érdekeit. Ilyen például, hogy míg a nemzetközi fuvarozási jogosultság egy magyar állampolgárnak 95 ezer forintjába, addig a lengyeleknek, szlovákoknak mindez jelképes, alig pár ezer forintnyi összegbe kerül. Az adók, járulékok csökkentése pedig eleve több alkalmazott bejelentését eredményezné, s javítaná nemzetközi versenyképességünket is. Úgy véljük, a szakképzés színvonalának sem tesz jót, hogy néhány továbbképző intézetben a többéves tanulás helyett már néhány hónap alatt „képesítést” lehet szerezni. Emellett még számos problémáról, nehézségekről tájékoztattuk a kormányzati szerveket. Reméljük, a hazai iparosok és kisvállalkozók érdekeit szolgáló felvetéseink meghallgatásra találnak.

Elismeréseket is átnyújtottak

A Sopron és Vidéke Ipartestület idei küldöttgyűlésén elismeréseket nyújtott át Károlyi Gyula elnök. Örökös tagságban részesült Horváth Ernő szobafestőmester és Horváth Péter kőművesmester; aranykoszorús mesteri címet kapott

Steinbach Ernő cserépkályhamester és Stánitz József kőművesmester. Ezt követően ezüstkoszorús mesteri címek, oklevelek és ezüstgyűrűk átadására került sor.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódások várhatók

Sopronban a Pozsonyi úti, a Híd utcai és a Storno Ferenc utcai körforgalmaknál elkezdődnek a… Tovább olvasom