Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Játék vagy színjáték?

Ma este játszotta volna a fővárosban, a MAFC-Újbuda otthonában idei utolsó mérkőzését a Soproni sÖrdögök férficsapata. Az összecsapást azonban jövő februárra halasztották.

kosárlabda

A történet elég kacifántos. Bokor Ákos fejtegetését azzal kezdte, hogy a szabályok értelmében, ha egy csapat az adott mérkőzés eredeti időpontjához azt megelőzően két hétnél hosszabb idővel korábban kéri annak elhalasztását, akkor a halasztáshoz nem kell az ellenfél beleegyezése. A MAFC már idejekorán kérte a halasztást. A budai klubnál arra hivatkoztak: az adott időpontban nincs termük...
Amikor a soproniak a halasztásról szóló határozatot megkapták a ligától, azonnal kapcsolatba léptek a MAFC-cal. Különböző időpontokat javasoltak az eredeti időponthoz közeli napokra, sőt, a pályaválasztói jog felcserélését is felajánlották. A fővárosiak húzták az időt, s egyik időpontot sem fogadták el. A soproniak is a ligához fordultak, ők pedig azt kérték: a két csapat tavaszi, eredetileg Sopronban rendezendő mérkőzésének időpontját hozzák előre december 21-re. Ezt a liga elutasította, azzal, hogy a javasolt új időponthoz – azaz a mai naphoz – képest nem volt meg a két hét különbség.
Az egész esetet összefoglalva Bokor Ákos a következőket mondta: „Sportszerűtlen és kosárlabda elleni a MAFC lépése, amely nyilván erősíteni próbál, s szeretne új játékosokat beépíteni a csapatába. Amit még nagyon szomorúnak tartok, az az, hogy a versenykiírásnak vannak olyan pontjai, amelyeket szó szerint értelmeznek a ligában, s vannak, amelyeket egyszerűen nem is vesznek figyelembe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi fesztivál

Győrött december 27-én a Magvassy Mihály Sportcsarnokban rendezik meg a streetball- fesztivált,… Tovább olvasom