Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Jappán - retro útikalauz

Alapfokú japán nyelvlecke és felsőfokú japán élménybeszámoló egy frissen megjelent könyvben.

Badár Sándor és Horváth János alapfokú japán nyelvleckét és felsőfokú japán élménybeszámolót tart frissen megjelent Jappán című írásában. A  Retró útikalandkönyvnek nevezett alkotást a szerzők a napokban mutatták be a sajtó képviselőinek és a kalandvágyó érdeklődőknek.

De kik is ezek az alkotók, akik a Japánról szóló útikönyvek sorát saját élményeinken alapuló beszámolóikkal gyarapították? Badár Sándor és Horváth János mára jól ismert színművészek, humoristák. Húsz évvel ezelőtt, még szentesi vasutas és „karatebajnok" korszakukban csővázas hátizsákkal a Nagy Szovjetunión keresztül indultak el Jap(p)ánba. Vállalkozásuk érthetetlen módon sikerült.

A földgolyó azóta akkorát változott, hogy visszaemlékezésük, útikalandjaik nem csak térbeli, hanem időutazásnak is beillenek: a világ akkor még zárt volt, bájos és félelmetes. Legalábbis ezt állítják. Aki elolvasssa könyvüket, maga is eldöntheti, igazuk van-e.

A kötetet a Jaffa Kiadó jelentette meg. (1/789-2183, info@jaffa.hu)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bábszínházi premier: Hófehérke és hét manó

A győri Vaskakas Bábszínház a Grimm testvérek klasszikusához nyúlt hozzá, hogy belőle élvezetes, a hagyományokhoz ragaszkodó, de mégis modern mesét állítson színpadra. A szándék nemes volt, és majdnem teljes siker koronázta. Az előadás nem tesz hozzá sokat az eredeti meséhez, és nem is vesz el belőle, ezért utána van miről beszélgetni a lurkókkal. Tovább olvasom