Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Január 1-től szigorodnak a buszos iskolai kirándulás szabályai a veronai tragédia miatt

Január 1-től szigorodnak a buszos iskolai kirándulás szabályai a veronai tragédia miatt
Éjjel 11 után nem utazhatnak a busszal, ami nem lehet több, mint 13 éves. A sofőrnek igazolnia kell, hogy nem szenved alvási apnoeban.
Megjelent a Magyar Közlönyben az emberi erőforrások miniszterének 27/2017. (X. 18.) számú rendelete  a nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról – írta meg a 24.hu.

A 2018. január elsején életbe lépő rendelet szerint Magyarország területén kívülre irányuló autóbuszos kirándulást – így különösen külföldi iskolai vagy tanulmányi kirándulást – a következő feltételek érvényesítésével kell megszervezni:

a) a tanulókat, gyermekeket szállító autóbusz nemzetközi forgalomban 23:00 és 04:00 óra között nem közlekedhet, kivéve, ha elháríthatatlan külső ok – így különösen közlekedési torlódás, közlekedésrendészeti hatósági intézkedés – miatt e tilalom nem tartható be,

b) a tanulókat, gyermekeket szállító autóbusznak
meg kell felelnie a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 112/A. §-ában foglalt műszaki feltételeknek,

bb) rendelkeznie kell digitális menetíró készülékkel, és

bc) az autóbusz első forgalomba helyezésének évétől számított életkora nem haladhatja meg a 13 naptári évet.

(3) Magyarország területén kívülre irányuló autóbuszos iskolai kirándulásra olyan szolgáltatóval köthető szerződés, amely vállalja és szakorvos által kiállított dokumentummal igazolja, hogy a kirándulás lebonyolításához a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szóló 13/1992. (VI. 26.) NM rendelet 1. melléklet 6. pont 6.2.1.1. alpontjában meghatározott betegséggel (obstruktív alvási apnoe szindróma) nem küzdő gépjárművezetőt biztosít. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiskorú lányok is áldozatai voltak a 47 éves férfinak Budapesten - négy és fél évet is kaphat

A szatír legfiatalabb áldozata 13 éves volt. Áldozatairól fotókat is készített, miközben magát… Tovább olvasom