Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ital érettségi ebédekhez

Azt kérdezte egyik olvasónk, milyen bort tegyen a vasárnapi asztalra most, az érettségik után? A Tokaji Hárslevelű Barakonyi-dűlő 2005-öt ajánlom számára.
– Kivételes évjáratokban a hárslevelű a furmintnál is jobb bort tud adni. Ennek a ritkaságnak lehettünk tanúi 2005-ben, amikor november elején a tökéletesen beérett szőlőt 22,5 mustfokkal szüreteltük. A bor fahordókban erjedt, szokatlanul hosszan és lassan, összesen 6 hónapig. A bort palackozás előtt nem volt szükséges deríteni, ami szintén nagyon ritka esetekben fordul elő.

A bor finom virágillattal kezd, később akácméz illata is megjelenik. Érdemes pár percig szellőztetni, mert ennek hatására illata kibomlik és még intenzívebb lesz. Olajos, lassú mozgású a pohárban. A bor száraz, de a viszonylag magas alkoholtartalom miatt édesnek hat. Ha többet szeretne megtudni a borokról és a női borászokról, látogasson el a www.bor-pont.hu weblapra, ahol a Női sarok menüpont alatt több női borásszal is megismerkedhet, vagy tegye fel kérdéseit e-mailben és telefonon (info@bor-pont.hu; 96/336-206).

Bárdos Saroltával az érdeklődők személyesen is találkozhatnak május 10-én, csütörtökön 14–20 óra között Győrben, a Borpont Delicate borszaküzlet Teleki u. 42. szám alatti üzletében, ahol a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok borait kóstoltatja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyógyító elektromágneses terápia

Napjainkban egyre több beteg keresi fel panaszaival a természetgyógyászati rendelőket, a hagyományos… Tovább olvasom