Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Ismét szolgálatba lépnek a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök

Nyolc hónappal a merénylet után újra egészségesen jelentkezett szolgálatra az a két rendőr, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek a Teréz körúti robbantásban. Június 1-től folytatják hivatásukat.
A járőrpárban örök emlékként hagytak nyomot a történtek. Érzéseikről, emlékeikről kizárólag a Zsaru Magazinnak beszéltek, többé nem kívánnak nyilatkozni. Dolgozni akarnak. Soha, egyetlen pillanatra sem tántorította el őket hivatásuktól, ami 2016. szeptember 24-én, 22 óra 36 perc, 18 másodperckor történt.

Egyelőre még nem tisztázott, miért, milyen célból robbantotta fel saját készítésű szögbombáját a keszthelyi P. László (23) a Budapest VII., Teréz körút 4. alatti kapualjban. Pont akkor, amikor két szolgálatban levő rendőr haladt el a járdaszakaszon. A férfit 2016. október 19-én Keszthelyen fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, azóta is előzetes letartóztatásban van.

A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást. Nem a merénylőn múlott, hogy a két zsaru életben maradt, és nem volt több áldozat - idézi a Zsaru Magazin cikkét a rendőrség holnapja.

Szabina és László noha ugyanabból a városból származnak, korábban nem ismerték egymást, csak amikor Budapesten találkoztak.

A szeptemberi támadásnak nem volt előjele egyikük szerint sem, és magát a robbantót sem látták. A két rendőrrel készült beszélgetést a police.hu oldalán olvashatják el, ahol mesélnek a rendőrré válásukról, a robbanásról, a sérüléseikről és a gyógyulásukról is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközileg körözött szír férfit fogtak el Lőkösházánál

Személy elleni bűncselekmény miatt május 19-e óta van érvényben elfogatóparancs ellene. A gyermeki is vele voltak. Tovább olvasom