Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Ismerkedjünk okosan!

A romantikus lányregények általában rózsaszínben, csupa szép és valóban álomba illő körülmények közé repítik olvasóikat. Sokan aztán ennek következtében keresik a szőke herceget fehér paripán.
A romantikus lányregények általában rózsaszínben, csupa szép és valóban álomba illő körülmények közé repítik olvasóikat. Sokan aztán ennek következtében keresik a szőke herceget fehér paripán. Aztán álmaik férfiját mégsem romantikus körülmények között, hanem annál jóval prózaibb helyen, iskolában, munkahelyen, sportolás közben vagy akár barátokon keresztül ismerik meg. A mai, modern világban azonban más lehetőség is adódik az ismerkedésre.

Azok, akik a hétköznapok során vagy egyéb rendezvényeken sem lelnek rá párjukra, követhetik a népszerű filmszereplő, Bridget Jones példáját, és maguk szervezhetik meg az ismerkedést. Ennek egyik legnépszerűbb módja lehet manapság az internet, amelyen számos csevegőcsatorna, úgynevezett chatszoba és társkereső oldal vagy iroda kínálja segítségét. Ez a fajta ismerkedési mód természetesen nem mindenki számára szimpatikus, sőt meglehetősen nagy bizonytalanságot rejt magában.

Talán az egyik pozitívumának mondható, hogy ezáltal a Föld bármely pontján tartózkodó személyekkel kapcsolatba kerülhetünk. Mivel a világhálót milliók használják, bőséges a „választék". Hátránya azonban az ellenőrizhetetlenség, hiszen az elektronikusan bemutatott fényképek és a közölt adatok nem minden esetben fedik a valóságot.

Legyen szó internetes vagy hagyományos ismerkedésről, a csalódások elkerülése, s a szélhámosok kivédése céljából nem árt óvatosnak lenni, s bizonyos íratlan szabályokat betartani, különösen az első találkozás alkalmával. Először is fontos, hogy ne adjuk meg pontos lakcímünket a partnernek addig, amíg alaposan nem ismerjük meg, és teljesen meg nem bízunk már benne. Az első randevút érdemes mindig nyilvános, általunk ismert helyre megbeszélni. Legyünk visszafogottabbak, és bármennyire szeretnénk is, csak szolidan, szerényen fogyasszunk!

Lehetőleg kerüljük az alkoholt! Akármilyen vonzónak is találjuk új ismerősünket, ne menjünk fel rögtön a lakására, ugyanis nem igazán vet jó fényt ránk. Udvaroljon csak egy darabig az ifjú férfiú. Mindenképpen érdemes várni, amíg egyértelműen kirajzolódik, mennyire komolyak is az úriember szándékai, s tartós lesz-e a vonzalom. Az első benyomás ugyan félre is vezethet minket, mégis hallgassunk a megérzéseinkre! Ha valakiben kicsit is rossz érzés támad a másikkal kapcsolatban, inkább tudjon nemet mondani és udvariasan ugyan, de visszautasítani a további találkozót. Ne keltsünk hiú reményeket a másikban, legyünk őszinték, még ha az nem is mindig esik jól a partner számára. Ha a másik nem szimpatikus vagy nem tűnik őszintének, fogjuk rövidre mondanivalónkat, s udvariasan elköszönve távozzunk! Hiszen korrekt, őszinte magatartást csak akkor várhatunk el, ha mi is így viselkedünk.

Maller Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják a budapesti betegtragédia körülményeit

Azonnal vizsgálatot indított az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF), amint szerdán a sajtóból… Tovább olvasom