Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Irakról tárgyalnak az USA vezető poltikusai

Camp Davidben tanácskoznak az Egyesült Államok vezető politikusai. A téma az iraki helyzet és az amerikai teendők. Az amerikai elnök szerint a demokrácia megteremtése a Közel-Keleten megéri a nagy árat, amelyet az Egyesült Államok fizet érte.
Camp Davidben, ahol a mindenkori elnökök hétvégi rezidenciája van, Bush hétfőn és kedden mini-csúcsértekezletet tart legszorosabb munkatársaival, mégpedig arról, hogy al-Zarkavi halála után mire lehet számítani Irakban, és egyáltalán: milyen stratégiát kell, kellene követni a jövőben. A tanácskozáson jelen van Dick Cheney alelnök, Condoleezza Rice külügyminiszter, Donald Rumsfeld védelmi miniszter, Peter Pace tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője, és Bush sok más, fontos tanácsadója.

A tanácskozás első napján az elnök türelmet kért az amerikaiaktól. „Vitathatatlan, hogy a harc nehéz és az ellenség erőszakos" - fogalmazott Bush, és hozzátette: nagyon is tisztában van azzal, hogy al-Zarkavi halála nem jelenti a háború végét. Fontosnak mondta, hogy Irak szomszédai is vegyék ki a részüket Irak újjáépítéséből.

A Camp David-i tanácskozással egy időben egyébként vita kezdődött a szenátusban a katonai kiadásokról. John Kerry szenátor - a demokraták volt elnökjelöltje - bejelentette, hogy előterjeszt egy iraki csapatkivonási tervet, mely szerint az amerikai katonákat még az év végéig hazahoznák Irakból. Harry Reid, a demokraták szenátusi csoportjának vezetője pedig arról beszélt, hogy az amerikaiak megérdemlik, hogy az elnök olyan tervvel álljon elő, amelyben felvázolja az Irakból történő kivonulás stratégiáját.

Krónika Hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebbet tejelne a Parmalatnak

Raktárat építene, létszámot is bővítene az alföldi – köztük Csongrád megyei – termelők… Tovább olvasom