Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Intim vallomások

Anna egyszer véletlenül nem a megfelelő ajtón nyit be, és így házasságának problémáit egy William Faber nevű pénzügyi tanácsadónak tárja fel. Faber, akit meghat a nő gyötrődő fájdalma, és akit az egész egy kicsit izgalomba is hoz, nem tudja összeszedni a bátorságát, hogy bevallja Annának, hogy ő valójában nem a pszichiáter, akit Anna eredetileg keresett, így a "rendelések" folytatódnak...
rendező: Patrice Leconte

forgatókönyvíró: Jérôme Tonnerre
operatőr: Eduardo Serra
jelmeztervező: Sandrine Kerner
zene: Pascal Esteve
látványtervező: Ivan Maussion
vágó: Joëlle Hache

szereplő(k):
Sandrine Bonnaire (Anna)
Fabrice Luchini (William)
Michel Duchaussoy (Dr. Monnier)
Anne Brochet (Jeanne)
Gilbert Melki (Marc)
Urbain Cancelier (Chatel)

A film sztorija

Anna egyszer véletlenül nem a megfelelő ajtón nyit be, és így házasságának problémáit egy William Faber nevű pénzügyi tanácsadónak tárja fel. Faber, akit meghat a nő gyötrődő fájdalma, és akit az egész egy kicsit izgalomba is hoz, nem tudja összeszedni a bátorságát, hogy bevallja Annának, hogy ő valójában nem a pszichiáter, akit Anna eredetileg keresett.

A "rendelések" folytatódnak: és ahogy egyik beszélgetés követi a másikat, furcsa rítus alakul ki a két ember között. William teljesen a fiatal nő hatása alá kerül, és elbűvöli a tény, hogy olyan titkokat tud meg, amelyeket soha még férfi nem hallhatott. De kicsoda Anna tulajdonképpen? És vajon tényleg becsapták őt ebben a kis játékban?

Ahogy egyre jobban és jobban belebonyolódnak ebbe a furcsa kapcsolatba, Anna és William azon kapják magukat, hogy kérdések merülnek fel bennük addigi életükkel, szeretteikkel kapcsolatban. A másiknak köszönhetően, egyszerre csak mindketten friss szemmel látják az életet, anélkül, hogy a leghalványabb fogalmuk lenne arról, hogy mindez hová vezet... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Tóth Barnabás

"Az ilyen munkákat a főszereplőknek kéne menteniük, de sajnos nem
teszik. Fabrice Lucchini ugyan szokatlanul árnyaltan és visszafogottan mozog a rá oly gyakran osztott negyvenes, szerelmes értelmiségi szerepében, ám a korábban sok francia kritikus által magasztalt Sandrine Bonnaire a hamiskás mosolyával és mímelt belső konfliktusaival egyenesen elidegeníti a nézőt, és töredezi a filmet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boros Gyula: Férfivallomás a nőről

Boros Gyula, a Szegedi Ifjúsági Ház Kht. ügyvezető igazgatója Esterházy Péter Egy nő című regényéről… Tovább olvasom