Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ingyenes motorvizsga nyár előtt

Győr-Moson-Sopron - A megyében bekövetkezett 859 személyi sérüléssel járó közlekedési balesetből 69-et motorkerékpár vezetője okozott. A balesetek főként a gondatlan magatartásra vezethetők vissza, de nem elhanyagolható a járművek, így a motorkerékpárok műszaki állapota sem.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedési baleset-megelőzési bizottsága ingyenes időszakos műszaki ellenőrzésre várja a motorkerékpárokat szombaton. A bizottság ügyvezető elnöke, Kiss Zoltán alezredes szerint a balesetek túlnyomó többsége gondatlan emberi magatartásra vezethető vissza, azonban a járművek műszaki állapota nagyban segíthet egy baleset elkerülésében.

– Nem hanyagolhatjuk el a járművek, motorkerékpárok technikai, műszaki tényezőit, mivel sok esetben a fokozott figyelem is kevésnek bizonyul, hogy elkerülhető legyen a baleset.

A műszakilag megfelelő motorkerékpár nemcsak vezetője, hanem más közlekedő biztonságát is szavatolja.

E célt szolgálja a motorkerékpárok számára meghatározott időközönként elrendelt műszaki vizsgáztatás is – magyarázta Kiss Zoltán.

Az ingyenes motorkerékpár műszaki ellenőrzést a közlekedési hatóság vizsgabázisán végzik szombaton. Fotó: Krizsán Csaba
Az ingyenes motorkerékpár műszaki ellenőrzést a közlekedési hatóság vizsgabázisán végzik szombaton. Fotó: Krizsán Csaba

A megye útjain tavaly 859 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. Azok során 67-en vesztették életüket, 333-an sérültek meg súlyosan és 785-en könnyen. A bekövetkezett 859 esetből 69-et motorkerékpár vezetője okozott.

Az alezredes szerint a legjellemzőbb baleseti ok a sebesség helytelen megválasztása, az irányváltoztatás, haladás, bekanyarodás szabályainak megsértése, valamint az elsőbbségi jog meg nem adása. Ez utóbbi főként lakott területen belül jellemző.

A kötelező műszaki vizsgák közötti időszakban – éppen a baleset-megelőzés jegyében – szervezte meg a bizottság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság regionális igazgatósága a motorkerékpárok eseti műszaki állapotfelmérését.

A motorosokat szombaton reggel 9 óra és délután 2 óra között várják a közlekedési hatóság Győr, Tatai út 3-as szám alatt lévő műszaki állomására.

A meghirdetett időpontban lehetőség nyílik az érdeklődők motoros gyakorlati tudásának felmérésére is.

Olvasóink írták

  • 1. metermester 2009. május 16. 06:35
    „A képen láhato motor fék- próbapadi vizsgálatánál, egy-két mérésbiztonsági berendezés /eszköz/ hiányzik.
    Munkavédelem,merre vagytok !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatlanadó: Két nap alatt felpuhult - 30 milliós határ

A harmincmillió forintnál nagyobb értékű ingatlanok után kell majd vagyonadót fizetni a kormány új javaslata szerint. Tovább olvasom