Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Ingyen füzetcsomag győri elsősöknek

Ingyen füzetcsomagot kapnak azok a kisdiákok, akik szeptembertől elsősök lesznek Győrben.
Minden kisdiák ingyenfüzetcsomagot kap, aki szeptembertől valamelyik győri általános iskolában kezdi meg első osztályban a tanulmányait – jelentette be a városházi sajtótájékoztatón dr. Kun András alpolgármester.

Ahogy már a korábbi évektől hagyománnyá vált, idén is minden, szeptembertől elsős kisdiák ingyenfüzetcsomagot kap, hangzott el a szokásos pénteki győri városházi sajtótájékoztatón. Az igényeket ezúttal is a polgármesteri hivatal oktatási irodája gyűjti össze, és gondoskodik majd a csomagok kiszállításáról is.

Két fontos változás van. Az egyik, hogy a korábbi nézeteltérésekből okulva nem csupán a győri önkormányzati általános iskolákban tanuló (a városban vagy akár a környező települések valamelyikén lakó) elsősök kaphatnak füzetcsomagot, hanem az alapítványi vagy egyházi iskolák diákjai is. Ehhez az kell, hogy ezek az intézmények eljuttassák igényüket az önkormányzathoz – természetesen ha megfelel nekik az „egyencsomag".

A másik változás, hogy a füzetcsomagokat idén a Strabag Rt. adja ajándékba. A cég Győrött kiemelkedően nagy beruházás (a Tihanyi úti aluljáró) nyertes kivitelezője. Ily módon is igyekszik kvázi megköszönni a város lakóinak türelmét és megértését az építkezéssel járó kellemetlenségekért. (Győrben szeptemberben körülbelül 950 elsős kezdi meg tanulmányait, egy-egy füzetcsomag 1000–1200 forintba kerül.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb mérnököket keresnek

A Philips kft. Győr legnagyobb üzletága az autóipari, amely az autórádiók piacán olyan nagy vevőknek szállít kazettás, CD-s és DVD-s autórádió-meghajtókat, mint a Siemens, a Becker, a Chrysler és a Visteon cég. A Philips kft. győri üzemében most indították el az úgynevezett kiválósági programot, amelynek célja, hogy a munkahibahatár közelítsen a nullához. Tovább olvasom