Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Illúzió a röghözkötés: kivásárolhatják az orvosokat más országok

Illúzió az orvosok röghöz kötése a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint. Erőszakkal nem, csak versenyképes fizetésekkel tarthatók itthon a diplomások.
Illúzió az orvosok röghöz kötése a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint. Erőszakkal nem, csak versenyképes fizetésekkel tarthatók itthon a diplomások - nyilatkozta a Világgazdaságnak.

Papp Magor a lap csütörtöki számában közölt interjúban úgy vélekedett: az orvosokból például már most akkora a hiány világszerte, hogy a tehetősebb országok ha kell, még a magyarországi képzésük költségét (mintegy 12 millió forint) is kifizetik, de elviszik őket.

Emlékeztetett arra: ha életbe lépne a diplomások röghöz kötése, az csupán a képzésüket most kezdőkre vonatkozna. Vagyis csak azokat érinti, akik hat év múlva akarnak esetleg külföldön munkát vállalni, így sem a már külföldre távozottakat nem ösztönzi hazatérésre, sem a jelenlegi orvostanhallgatókat arra, hogy átgondolják terveiket, és mindenképpen itthon képzeljék el az életüket.

Olvasóink írták

 • 6. néha_benézek_ha_marhaságot_látok 2012. július 15. 10:40
  „Ha hiszünk Selmeczi Gabriellának (márpedig mi hiszünk), akkor ,,Magyarország néhány éven belül olyan ország lesz, ahová vissza akarnak, és vissza fognak jönni a magyar fiatalok."

  De akkor a most egyetemre készülők (akik pont majd néhány év múlva diplomáznak) nyilván körmükszakadtáig itthon akarnak maradni, hiszen ez maga lesz a földi paradicsom. Akkor mi szükség van a röghöz kötésre?”
 • 5. gjozsi88 2012. július 15. 09:38
  „bti
  Tekintettel arra, hogy az unió a kb 25 milliárd euros többlet támogatást biztosít nekünk, amit fejlesztésekre költhetünk, igy saját költségvetésünk terhére tudunk fordítani oktatásra....igy közvetve hozzájárulnak az oktatás költségeihez!
  Azaz nem ingyen viszik a szakembereinket!”
 • 4. pancser 2012. július 13. 13:37
  „Megint szembe megyünk a világgal, mint a kalandozások korában, akkor is a fejünkre ütöttek!”
 • 3. load 2012. július 12. 20:53
  „1.btl
  Neked meg majd hoznak Afrikából.
  Az majd boldoggá tesz?”
 • 2. machers 2012. július 12. 12:25
  „1.btl 2012.07.12. 10:56
  Igazad van. Ennyi erővel viszont a külföldön dolgozó szobaasszony, felszolgáló, burkoló, hentes, stb is fizesse meg az itthoni képzésének a költségeit.”
 • 1. btl 2012. július 12. 10:56
  „én mindenképp azt mondom, ha a svédeknek, norvégoknak stb kellenek az itt képzett orvosok, mérnökök, hát csak fizessek ki a taníttatásukat, mert a magyar állam nem köteles külföldre képezni senkit. A mi adónkból megy a képzés, nem a külföldiekéből. ráadásul ők a gazdagabbak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a BKV-hajó Haller utcai állomását

Bár hamar népszerűvé vált a BKV nyári hajójárata az utazók körében, úgy tűnik, a Haller utcai… Tovább olvasom