Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Illegális szennyvíz a hálózatban

Nagy mennyiségű illegális szennyvíz került a már elkészült, de még át nem adott virágvölgyi csatornarendszerbe. A kivitelező nem tehet mást, elszállíttatja, de állítja, nem az ő feladata megakadályozni az illegális rákötéseket, átszivattyúzásokat. Az önkormányzat szerint azonban a munkaterületért a kivitelező a felelős.
A soproni szennyvízcsatorna-rendszer rekonstrukciója és bővítése során számos meglepetéssel kell(ett) szembenézniük a kivitelezőknek. Ezek közül a legkellemetlenebb és talán a legköltségesebb, amikor a már látszatra elkészült, de még nem üzemelő rendszerbe a háztulajdonosok átszivattyúzzák az emésztőgödör tartalmát, vagy egyszerűen „csak” illegálisan rákötnek a rendszerre.
– Sajnos ilyen eset már több is volt, korábban a Tómalmon, legutóbb pedig Jánostelepen és az elmúlt napokban a Virágvölgyben – mondotta Csejtei Imre, a kivitelező Betonút rt. projektmenedzsere. – Ezzel akkor szembesülünk, amikor kinyitunk egy-egy aknát, hogy valamilyen munkálatot elvégezzünk. Nem részletezem, hogy milyen az, amikor a rendszerben pang a már biológiailag túlérett szennyvíz. Amennyiben ilyennel találkozunk, akkor nem tehetünk mást, elszállíttatjuk, fertőtlenítjük a rendszert, s csak ezután láthatunk hozzá a mi feladatunkhoz. Meggyőződésem, hogy az illegális rákötések, illetve az átszivattyúzások megakadályozása, illetve felderítése az önkormányzat feladata. Ez utóbbi kamerázással megoldható lenne. Amennyiben példás büntetést szabnának ki, a többiek talán meggondolnák magukat.
Érthető Csejtei Imre elkeseredése, de nincs egyetértés a munkálatokat megrendelő önkormányzat és a kivitelező cég között, annak ellenére, hogy – állítólag – rendszeresen egyeztetnek. Az önkormányzat szóvivője ugyanis érdeklődésünkre – városházi szakemberekre hivatkozva – elmondta, a munkaterületért egyértelműen a kivitelező a felelős. Nem az ő feladatuk annak megállapítása, miképp került szennyvíz a hálózatba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraéledt a futballélet a Kühne-pályán

Öt évvel azután, hogy megszűnt a Mofém–Kühne labdarúgócsapata, most Mosonmagyaróvári Ifjúsági… Tovább olvasom