Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Illegális csatornák

A mosonmagyaróvári rendőröknek sikerült leleplezniük egy helyi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy illegális kábeltelevízió-bekötésekből élt.
Még tavaly augusztusban tett feljelentést a kábeltelevízió-szolgáltató társaság a Mosonmagyar-

óvári Rendőrkapitányságon, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a jogosulatlan igénybevételek száma a városban. Az érintettek vagy egyáltalán nem rendelkeztek előfizetéssel, vagy a szerződésben foglaltaknál magasabb szolgáltatási csomagot használtak. Babos László őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője elmondta: kiterjedt tanúkutatást és adatgyűjtést végeztek a lehetséges elkövető kilétének felderítése érdekében.
A begyűjtött információk alapján eljutottak a helybeli T. Mátyáshoz, akinél a házkutatáskor megtalálták a bűncselekményeknél használt eszközt is. A gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett. Állítása szerint 2003 óta foglalkozik az illegális átkötésekkel, ezek egy részét pénzért, illetve ismerőseinek ingyen végezte el. A rendőrség üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett csalással gyanúsítja a férfit és vizsgálják, hogy pontosan hány eset írható a számlájára, illetve mekkora összeget zsebelt be ezzel.
Bercsényi Péter, a Vidanet Rt. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: már több mint tíz éve folyamatos problémát jelentenek az illegális bekötések, az elmúlt öt évben pedig lényegesen megnőtt ezek száma. A folyamatos ellenőrzések során olyan információkhoz jutottak, hogy több helyen szinte iparszerűen, megrendelésre végeztek ismeretlenek ilyen kapcsolási munkákat. Az ellenőrzések során csak Mosonmagyaróváron háromszázötven eltérést találtak, aminek mintegy nyolcvanöt százaléka illegális mozicsatorna-bekötés volt. Győrben pedig a mintegy 41 ezer előfizető közül több mint kilencszáz esetben találtak eltérést. Az ügyvezető szerint az elmúlt esztendőben mintegy 60 millió forintos kárt okoztak a csalók a társaságnak.
A kábeltelevízió-szolgáltató az elmúlt években minden városban tett már feljelentést a rendőrségen, ám ez idáig egyszer sem vezetett eredményre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ripoff Raskolnikov–Nagy Szabolcs

Tovább olvasom