Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Igényfelmérő nyári menetrendi egyeztetések

Az újraindított vasúti mellékvonalak nyári menetrendi egyeztetései a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kezdeményezésére az elmúlt napokban lezajlottak.
A megbeszéléseken résztvevő 30 önkormányzat módosítási javaslatainak elfogadásáról hamarosan döntés születik. A szaktárca az iskolába járáshoz jobban illeszkedő menetrendeket 2010. szeptember elsejétől vezeti be.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi intézkedése nyomán 2010. július 4-étől ismét vonatozhatnak az utasok a Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszokon. A bevezető menetrendek szerint átmenetileg napi 4-6 járat közlekedik e vonalakon. A tárca a helyi igények felmérését, a járatindulási idők kiigazítását őszre, az iskolakezdésre ígérte.

Az elmúlt napokban öt helyszínen, az érintett települések, Regionális Közlekedésszervezési Irodák és a MÁV-START Zrt. képviselőinek részvételével megtörténtek a szükséges egyeztetések.

A szakminisztérium a napokban dönt az elfogadható menetrendi módosításokról. Az elsősorban a diákok utazási igényeinek jobb kiszolgálását célzó változtatások szeptember elsejétől lépnek életbe.

Az augusztusi megbeszélések tárgya kizárólag a vasúti elérés feltételeinek javítása volt. A vonatpótló autóbuszjáratok közlekedését a tervezett későbbi változtatások érinthetik majd. A vonalak végleges menetrendjeit további egyeztetések nyomán decemberre alakítja ki a szaktárca.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrautó és autóbusz ütközött

Egy autóbusz és egy fogvatartottat szállító rendőrautó ütközött össze hétfőn késő este Szegeden, a… Tovább olvasom