Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Ifjúság határok nélkül

Ifjúság határok nélkül (Jugend ohne Grenzen) néven kezdődött Ágfalván és Lépesfalván (Loipersbach) közös programsorozat, amelynek végén bibliai gyermekmusicalt adnak elő az osztrák és magyar résztvevők.
Tizenöt magyar és huszonöt osztrák gyerek részvételével kezdődött Ágfalván és a szomszédos Lépesfalván (Loipersbach) olyan határon átnyúló programsorozat, amelynek célja a közös múlt közös jövővé kovácsolása a hit és a barátság segítségével. Sághy Balázs, Ágfalva, és Jakob Kruse, Lépesfalva evangélikus lelkésze egy hétre állított össze tartalmas programot a résztvevőknek. A rengeteg játék, sport és strandolás mellett izgalmas munka is vár a gyerekekre: egy bibliai témájú gyermekmusicalt fognak németül megtanulni, amit szombaton 17 órakor a lépesfalvi fogadóban adnak majd elő az érdeklődők előtt.
Az egyhetes táborozás előzményeiről Sághy Balázs a Kisalföldnek elmondta: 2004-ben született meg az ötlet, hogy az államhatár által elválasztott falvak fiataljainak közös programot szervezzenek. Tavaly nyáron volt az első „Ifjúság határok nélkül” című rendezvény, amelyen a lépesfalvi evangélikus, az ágfalvi katolikus és evangélikus gyülekezetek kilenc-kilenc fiatalja vett részt. A kétnapos program sikere felülmúlta a várakozásokat, így idén már egész hétre hirdették meg a remények szerint hagyományossá váló nyári találkozót. „A szomszédos falvak között a határ felhúzása előtt szoros kapcsolat volt, amire most az EU-s határnyitás révén ismét lehetőség nyílik, sőt, ez egyfajta szükségszerűség is. A térségben élő

fiatalok számára fontos a regionális gondolkodás, a nyelvismeret és a nemzetiségek közötti nyitottság elsajátítása, amihez hozzájárul az ökumenikus összefogás is. A közös múltból táplálkozó kapcsolatot most új alapokra helyezzük azáltal, hogy a fiatalok között kötődő barátságokkal az összefonódás a jövőre nézve is biztosítva legyen” – nyilatkozta céljaikról a lelkész.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi 3 millió eurót fizethet visszamenőleg a Miocrosoft

Az Európai Bizottság emelheti a Microsoftra kiszabandó bírság mértékét és 2005. december 15-ig… Tovább olvasom