Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Ifjú természetfotósok tárlata a GYIK-ban

A Deák Téri Általános Iskola két diákja, Kurucz Ádám és Kurucz Barnabás természetfotóiból nyílt kiállítás kedden a Gyermek- és Ifjúsági Központban. A két fiút nagyapjuk, Nagy Csaba természetfotós már pici koruktól kezdve vitte magával és alakította, formálta látásmódjukat.
Szigetközi alkony. Ez a felvétel Ádám kedvenc képe. Egyszer tél végén készült, egy közös kirándulás során Papival, azaz Nagy Csaba természetfotóssal. A még havas földet és a kopasz fűzeket lilásan-aranyosan festi meg a nap.
Amellett, hogy a fényképezőgépet megtanulják kezelni és képet tudnak komponálni, feledhetetlen élmény lehet ezeknek a fiúknak mindaz a szépség, amiben a nagyszüleik jóvoltából részesülnek – gondolom magamban, ahogy nézem a fotókat.
Ádám ötödikes, vadász szeretne lenni. Háromévesen már gépet kapott a kezébe, azóta lelkesen örökíti meg a természetet. P főleg állatokat szeret lencsevégre kapni. Barnabás harmadikba jár, focista lenne, azt mondja. Igazi sportember, neki a túrázás az első és ha már ott van, készít is egy-két felvételt a hegyekben vagy a zalai erdőkben. Számára a legkedvesebbek az alpesi virágok.
Kiállításukon látni állatokat és virágokat, hegycsúcsokat és szigetközi tájat. Minden kép emlék is egyben – egy kirándulás, egy nyaralás emléke.
– Először kedvet szerettem volna ébreszteni bennük a természetfotózáshoz, a technikai ismereteket szép lassan sajátítják el. Ma már tudják, hogyan kell megformálni egy kompozíciót, mitől lesz kép egy kép – mondja Nagy Csaba. – A fotózás legfőbb akadálya számukra most az, hogy iskolába kell járni. Leginkább a szünidőkben jut idő elmélyülni egy témában. Idén nyáron az Alpokba készülünk, ahol sok időt töltünk majd el együtt.
A kiállítást Ádám tanító nénije, Vissyné Veszprémi Eszter nyitotta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepel az Alsó-Lövérek iskolája

Duplán jubilál a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, hiszen ötven éve állnak a… Tovább olvasom