Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Idős, egyedül élő emberek pénzére vadásznak a tolvajok

Sopronban a Móricz Zsigmond utca és a Kazinczy tér több lakásában is szolgáltató cégek ellenőreinek adták ki magukat tolvajok, akik idős személyektől loptak pénzt. A három férfit keresi a rendőrség.

„ Egy fillér nélkül maradtam”

– Épp a boltból jöttem hazafelé, amikor egy ismeretlen férfi kivette a kezemből a táskát, s udvariasan mondta, segíti azt hazacipelni – kezdi szomorú történetét Mária néni, akitől 110 ezer forintot loptak el az ismeretlenek. – Mire a lakás bejárati ajtójához érkeztünk, akkorra már másik két férfi is csatlakozott hozzánk. Azzal hozakodtak elő, hogy ők az önkormányzattól jöttek, s hivatali ügyben kell eljárniuk nálam: ellenőrzik a gázórát. Hiába említettem, harminc évig nem volt olyanra példa, hogy a tanácstól jönnek a gázóra miatt, azt válaszolták, most van. Aztán míg ketten lefoglaltak a konyhában, ahol mindenféle papírt kellett kitöltenem, a harmadik személy átkutatta a lakást és ellopta a pénzemet.
– A nyugdíjam és a sírhely meghosszabbítására félretett pénzem, összesen 110 ezer forint, mind-mind odalett – szökik könny Mária néni szemébe. – De ezt csak akkor fedeztem fel, amikor már elmentek. Kétségbeestem, hiszen egy fillér nélkül maradtam. A rokonoktól kaptam gyorssegélyt, különben nem is tudom, mi lenne velem...

Ismét feltűntek a trükkös tolvajok

– Sajnos Sopronban ismét feltűntek a trükkös tolvajok, akik az idős, egyedülálló emberek pénzére vadásznak – tájékoztatott dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Módszerük, hogy míg néhányan elterelik áldozatuk figyelmét, társuk átkutatja a lakást s ellopja az értékeket, a készpénzt. Kérjük a lakosságot, az ismeretlenekkel szemben mindig nagyon óvatosan járjanak el, s ne legyenek hiszékenyek. Ne engedjenek be lakásukba senkit, míg azok kilétét előzetesen nem ellenőrizték. A bűncselekmények kapcsán megkezdődött a nyomozás.

Három férfit keres a rendőrség

A személyleírások alapján három férfit keres a rendőrség. Az udvarias modorú, 30 év körüli, sötét öltönyt viselt. Egyik társa sovány testalkatú, nyúzott arcú, 45 év körüli, barna munkásruhát hordott. Harmadik társuk testes, ötven év körüli, kék-fehér melegítőben volt. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy aki bármilyen hasznos információval tud szolgálni a tolvajokkal kapcsolatban, hívja a 107-es telefonszámot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gázszerelő életet menthet

A lapunk kezdeményezésére alapított, s a gazdaságban elért sikert elismerő Délmagyarország Presztízs… Tovább olvasom