Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -4°C | 4°C Még több cikk.

Idén növelte árbevételét a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.

Az idei esztendő első nyolc hónapjában 1,1 százalékkal növelte árbevételét a szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. - derült ki a társaság által az MTI-hez eljuttatott közleményből.
Köszönhetően a növekedésnek, a 85 százalékban magyar tulajdonban álló zrt. árbevétele augusztus végére elérte a 16,9 milliárd forintot. A cég annak ellenére tudta emelni a bevételét, hogy közben a teljes magyar baromfitermelés 2,3 százalékkal, ezen belül a pulykatermelés 6,2 százalékkal csökkent.

A társaság számításai szerint a Magyarországon stabilan piacvezetőnek számító Gallicoop Zrt. a maga 48 százalékos részesedésével az esztendő végéig meg fogja őrizni pozícióját, hiszen az év egészében a 110 ezer tonnás teljes pulykavágásból 37 ezer tonnát várhatóan a szarvasiak fogják teljesíteni.

Az első nyolc hónapban 14,6 ezer tonna pulykahúst értékesítettek, s ez a mennyiség az előző év hasonló időszakához képest 11,3 százalékos emelkedést mutat. A vállalatnál a költségmegtakarításoknak köszönhetően az adózás előtti eredmény közel a négyszeresére emelkedett.

A cég a hazai és a meglévő exportpozícióinak megőrzése mellett nagy figyelmet szentel az új exportpiacoknak is. A teljes árbevétel 35 százalékát az export teszi ki. Legjelentősebb export-árucikkük a pulykamell, amely az export értékének 70 százaléka, míg további 20 százalékot tesz ki a felsőcomb-filé. A Gallicoop első sorban Ausztriába, az Egyesült Királyságba, Hollandiába, Olaszországba, Svájcba és Szlovéniába szállít, de a legnagyobb felvevőpiacnak Kínát és Oroszországot szeretnék megnyerni. Utóbbi országba például tavaly 250 tonna pulykahúst szállítottak, míg az idén ezt a mennyiséget már 1400 tonnára kívánják emelni.

Erdélyi István, a zrt. elnök-vezérigazgatója elérhetőnek tartja az év végéig tervezett 37 ezer tonnás pulykavágást, sőt a következő esztendőben is hasonló jó eredményre számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PSZÁF vezetői körlevél a kgfb biztosítóknak

Önrészes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) módozatot nem lehet kínálni, kuponnal vagy… Tovább olvasom