Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Huszonnyolc új lakás százhetvenhatmillióért

A mosonmagyaróvári Rédl házaspárt vehette át elsőként a Terv utcai új bérházbeli otthonának kulcsait az ünnepélyes házavatón. Huszonnyolc új bérlakással gazdagodott kedden a Lajta-parti város.
A kivitelezés négyzetméterára 98 ezer forint volt.
Huszonnégy, kilenc, huszonnyolc. Ennyi bérlakás készült el 1999 óta a Mofém-gyártól megvett városi telken, a Lajta-parton, a Terv utcában. Míg az előző két lakótömböt a Mofém volt irodaépületeiből alakították ki, addig a mostani teljesen új létesítmény.
A ház alapkövét majd egy éve tették le, s kedden már birtokba is vehették az új lakók. A huszonnyolc új otthon elkészültének összköltsége 176 millió forint volt, ennek jó kétharmadát, 128 milliót a Széchenyi-terv keretében még az Orbán-kormánytól nyerte el Mosonmagyaróvár.

A tetszetős küllemű, kiépített parkolóval, játszótérrel is ellátott tömb a Movinnov Kft. szervezésében, a Fórum Kft. tervezésében és a Flexcenter Kft. generálkivitelezésében valósult meg.

A kivitelezés négyzetméterára 98 ezer forint. Az 1412 négyzetméteren kettő egyszobás, négy másfél szobás, tizennyolc kettőszobás és négy kettő és fél szobás otthont alakítottak ki.

Az ünnepélyes szalagátvágáskor Stipkovits Pál polgármester hangsúlyozta: noha az előző kormány ítélte meg a támogatást, s a jelenlegi adta oda, ám ennél sokkal fontosabb, hogy a huszonnyolc lakás Mosonmagyaróváron felépülhetett. A polgármester elsőként Rédl Ferencéknek adta át a kulcsokat. Pk a Kállai Éva utcából költözhettek ide.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

65. A tőke szabad mozgása

Tovább olvasom