Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Húsz év a küzdőtéren

A SMAFC kyokushin karate szakosztályának legeredményesebb versenyzője, Demeter Zsolt jeles jubileumot ünnepelt a napokban. A hétszeres magyar bajnok, Európa-bajnoki 5. helyezett sportember éppen húsz éve kezdte pályafutását.

karate

Demeter Zsolt felkészülését a kezdetektől Polyák József irányította. A jelenleg a magyar válogatott egyik edzőjeként tevékenykedő szakember, aki a közelmúltban a nehézsúlyú Szövetes Veronikát segítette Világkupa-sikerhez, így beszélt tanítványáról: „Zsolt hihetetlen mértékű edzésmunka elvégzésére képes. Emellett az évek során érettebb, tapasztaltabb lett. A versenyekre remekül »élesítette«, hegyezte ki a formáját, volt, hogy szezon közbeni állapotához képest negyven százalékot is javult a versenyekre.”
Polyák József hozzátette: Demeterben a két évtizedes versenyrutinja ellenére minden viadal előtt akkora a versenyláz, a drukk, mintha még mindig az első küzdelmére készülne.
Az ünnepségen az egyik régi edzőtárs megkérdezte Demetertől: mi az, ami a legemlékezetesebb volt számára az elmúlt két évtized alatt? Az ünnepelt erre azt válaszolta, az, amikor a felesége és gyermekük is elkezdett edzésre járni...
A SMAFC szakosztálya továbbra is várja minden hétköznap délutánonként a küzdősportok iránt érdeklődőket. Létrehoztak egy alapítványt is Mozgás-kultúra 2005 néven. Az alapítvány célja, hogy a versenyeztetés, az utazás, az edzőtáborok mellett előadásokat szervezzenek olyan témákról, mint a drogprevenció.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leköszönő edző

Tovább olvasom