Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Hukkle

Békés falusi környezet, a földeken és a házak körül dolgozó emberek. Idős ember csuklik a háza előtti padon, miközben az utcán temetési menetek vonulnak el. A kis faluban egymás után hullanak a férfiak, és már a rendőr is nyomozni kezd?
rendező: Pálfi György

forgatókönyvíró: Pálfi György
operatőr: Pohárnok Gergely
zene: Barna Balázs, Gryllus Sámuel
producer: Böhm András
vágó: Mógor Ágnes

szereplő(k):
Bandi Ferenc
Farkas József
Rácz József

Kaszás Attila
Margittay Ági
Ónodi Eszter

A film sztorija

Öregúr csuklik a padon, részeg fiú horkol a kocsin, jóságos arcú nénike gyöngyvirágot szed a réten, asszonyok varrnak a varrodában, férfiak kugliznak a kocsmában, a méhész kipörgeti a mézet, aratógép aratja a búzát, amiből a malomban liszt, majd a nagymama konyhájában nokedli lesz, a rendőr pedig gyilkosságok után nyomoz...  www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Barikád

"A "Hukkle" elsősorban szavak nélküli filmnyelvi játék. De nem mond le
arról, hogy történetet meséljen. Minden jelenetnek része van egy titok elmesélésében, ha nem is látszik elsőre. A stáb egyik tagja azt javasolta, hogy a rejtély megoldása érdekében csoportos jegyet lenne érdemes váltani a filmre. És ez nem feltétlenül vicc. Pálfi György és csapata olyan filmet készített, melyet kétszer vagy többször is érdemes megnézni, mert még mindig tartogat meglepetést, s mellyel vitathatatlanul méltán nyerte el a 2002-es filmszemle elsőfilmes fődíját. De vajon több-e, mint szemet gyönyörködtető kirakós játék, formai kísérlet, üzen-e valamit az elrejtett és megfejtett titok, a háttérben meghúzódó bűntörténet?

A film elsősorban a látás, a befogadás számára tanulság. Mire lelepleződik előttünk a valóságornamentikába rejtett csalás, azaz kirajzolódik a balladisztikus történet, látásmódunk változik meg. Az más kérdés, hogy már megint Éva viszi el a balhét. Csak ezúttal abszurd bűnmátrixba komponálva nem egy asszony a vétkes, nem több, hanem mind."
A teljes cikk

mozinet.hu - Böszi

"Az experimentális filmekre jellemző amatőrizmus teljesen hiányzik Pálfi alkotásából (annak ellenére, hogy hivatásos színészek csak egy nagyon rövid jelenetre tűnnek fel a vásznon), a hangkeverés mellett a világszínvonalú fényképezés érdemel mindenképpen említést. Pohárnok Gergely (I love Budapest) játszi könnyedséggel filmezi a varrógép tűjének szuperközelijét, magától értetődően kalandozik kamerája cirka száz métert orvosi rendelő és lovaskocsi, lovaskocsi és méhész között, egyetlen snittben. Kétségkívül az idei év legszebben fényképezett filmje a Hukkle, kizárólag Pohárnok tavalyi elismerésével magyarázható, hogy idén nem ő nyerte a legjobb operatőr díját."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell

Az ízletes krémmel töltött csirkemell mellé különleges, füstölt sajtos kukoricapürét kínál… Tovább olvasom