Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Horák Nóra gyilkosa beismerő vallomást tett

Részletes és beismerő vallomást tett a nyomozóknak a kiskunlacházi fiatal lány meggyilkolásával gyanúsított fiatalember, tettére azonban egyelőre nem adott magyarázatot - derült ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján. A rendőri vezetők arról is beszámoltak, hogy a gyilkosság helyszínén talált fanszőrzet alapján már körülbelül másfél-két hónapja feltételezték, hogy vöröses hajú lehet a támadó, így szűkült a kör a lány ismerősei között. Végül múlt szerdán hallgattak ki tanúként egy vörös hajú fiatalembert, aki önként adott DNS-mintát. A szakértők ezt összevetették a gyilkosság helyszínén talált ondómaradványokkal és fanszőrzettel, így derült ki az egyezés. A rendőrök a 25 éves férfit pénteken hajnalban fogták el.
A 14 éves Horák Nórát tavaly november 23-ára virradóra gyilkolták meg Kiskunlacházán, holttestét egy erdős területen találták meg. A rendőrök már akkor feltételezték, hogy a lány ismerte támadóját, hiszen bement vele az erdőbe és még egy cigarettát is elszívott. A helyszínen számos DNS-mintát rögzítettek a nyomozók, találtak ugyanis ondómaradványokat, fanszőrzetet és cigarettacsikket.

A bizonyítékok arra utaltak, hogy a lányt egy ember támadta és gyilkolta meg - mondta a sajtótájékoztatón Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A rendőrök a gyilkosság után elkezdték kihallgatni a lány szűkebb, majd tágabb ismeretségi körébe tartozókat. Másfél-két hónapja kiderült - a fanszőrzet alapján -, hogy a támadó feltehetően vöröses hajú lehet, így ezután már az ilyen férfiakra koncentráltak. Múlt szerdán tanúként kihallgattak egy fiatalembert, aki a gyilkosság éjszakáján szintén Kiskunlacházán volt. Vöröses hajú volt és nyugodtan válaszolt a rendőrök kérdéseire, illetve adott DNS-mintát is. A szakértők ezt összevetették a helyszíneléskor talált nyomokkal, ekkor derült fény az egyezésre.

A 25 éves férfit pénteken hajnali kettő órakor fogták el, kora délután pedig a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A férfi részletes beismerő vallomást tett, tettére azonban egyelőre nem adott magyarázatot. A nála tartott házkutatás közben a rendőrök megtalálták a meggyilkolt lány több személyes holmiját, a férfi porszívójának porzsákjában elrejtve például táskáját, mobiltelefonját vagy nyakláncát - mondta Papp Péter.

Papp Péter leszögezte azt is, hogy a jelenlegi információik szerint egyedül követte el a bűncselekményt és nem voltak társai. Arra a kérdésre, hogy miért nem hozták korábban nyilvánosságra, hogy vöröses hajú férfit keresnek, a rendőri vezetők azt válaszolták, hogy nagyobb kárt okozhatott volna a nyomozásnak.

Azt is leszögezték, hogy nem foglalkoztak a támadó származásával, azaz azzal, hogy roma származású-e, habár a helyi polgármester korábban azt közölte, hogy "elég volt a roma erőszakból". Azokra a sajtóhírekre, miszerint a férfi más nőt is megerőszakolt volna, a rendőrség nem adott konkrét választ. Azt közölték, hogy titkosszolgálati eszközöket is felhasználtak nyomozás közben, azok eredményei pedig államtitkot képeznek.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Angel40 2009. június 30. 01:03
  „A bűncselekmény nyomozásának menete és az eddigi eredmények, melyek nyilvánosságra kerültek a hatalmas rendőri apparátus munkáját minősítik. Egy mondatban összefoglalva sántít az egész, nagyon kilóg a lóláb. Érdemes megnézni a házkutatásról készült videó felvételt, ebben a házban egy bűntanya dorbézolt hosszú időn keresztül, ezzel a balekkel meg el akarják vitetni a balhét. Hol van a hónapokkal ezelőtt bejelentett 5 fő akiknek a DNS eredményét az áldozat testében megtalálták? Hol van az a temérdek ember akik ebben a putriban a különböző fajtájú min. 5 féle cigit elszipákolták? Szóval emberek aki, ezt a katyvaszt 7 hónap alatt feltárt információkból csupán az egy személyre terhelik az egész gyilkosságot, enyhén szólva is bolondnak nézik az ország gondolkodó embereit. Az eddigi információk szerint nem egyedül cipelte ki a lányt az erdős területre, azok nem bűnsegédek talán? Kiskunlacháziak írják más fórumokon, hogy ennek a gyanúsítottnak egy csomó cigány haverja volt. Ott kéne még körülnézni, mi volt az ő szerepük?
  Naaggyon sántít az eddigi bizonyítás, hasonlít Táncos Gábor esetére, aki véleményem szerint is ártatlanul vitte el a balhét más helyett. Mire jó ez? Ennyire már ne nézzenek lököttnek bennünket, mert nem veszi be a maszlagot az ország gondolkodó többsége. Úgyhogy ez még egy nagy nulla, keressék a további 4 DNS minta tulajdonosát, hogy hihetővé váljon ez a cigányputriban élő gyanúsított, akit csodák csodájára már hónapokkal ezelőtt, mikor a vörös szőrszálat megtalálták nem került a rendőrség figyelmébe. Egy faluban könnyű összeszámolni, eme ritka vörös szőrzetű embereket, vagy talán Lacháza nagy többsége eme ritka vörös szőrzetűek lakta település. Kilóg a lóláb, számomra hiteltelen az egész ügy.
  Nyomozóhatóság hihetőbb mesét kéne kreálni!”
 • 49. Angel40 2009. június 30. 00:53
  „moderálva 2x”
 • 48. AHA. 2009. június 29. 11:02
  „....igaz,egy nagy-nagy kővel a nyakában.”
 • 47. viperetta335 2009. június 29. 11:00
  „Azért érdekes ez,hogy a kétszáz méterre lakó legény meg tudott lapulni ennyi ideig.”
 • 46. AHA. 2009. június 29. 10:30
  „moderálva off”
 • 45. AHA. 2009. június 29. 05:23
  „moderálva”
 • 44. Domestic 2009. június 28. 21:15
  „Most úgy csináltok, mintha még nem szoktunk volna hozzá, hogy semmi közünk nincs a valósághoz- az igazsághoz! Hiába polemizáltok a történteken...
  Szomorú ami történt!
  Elviselhetetlen a c. bűnözés annak aki mellettük kénytelen élni!
  ...de a legdurvább változás, amit az utóbbi években kellett megtanulnunk, az az, hogy:
  - hülyének néznek minket, hazudnak, megtévesztenek, manipulálják az ország közvéleményét!
  - gondoljatok bele, hogy milyen sok ember nem hisz már neki!
  - gondoljatok bele, hogy milyen sok embert nem érdekel már ez sem (szinte már semmi sem, az agymosásuk eredményeként).
  Szomorú! Ide jutottunk!
  Bele sem merek gondolni, hogy hol fogunk tartani 20 év múlva, ha ennyire sikerült már most egy nemzetet lezülleszteni!
  Biztos van aki örül ennek, köpi a markát és vigyorog rajtunk szerencsétleneken, amikor a hozzászólásainkat "kívülállóként" olvasgatja...!”
 • 43. AranyKözépút 2009. június 28. 14:30
  „Ma láttam az elkövető fényképét egy hízott állat. Esélye sem volt Nórának vele szemben.Gázspray sajnos már alapfelszerelés meg egy kézi riasztó is. Ajánlom mindenkinek, aki éjszaka közlekedik, hogy szerezzen be valami hasznosat!”
 • 42. AHA. 2009. június 28. 12:33
  „Az a lényeg,hogy magyar volt a gyilkos!
  Így hozzálehet szólni a cikkhez,ellenben Cozma gyilkosainak hazug magyarázkodásához nem!”
 • 41. Kata7 2009. június 28. 12:11
  „Nem az a lényeg, hogy ki tette. Az a szomorú, hogy megtette. Nem ideillő szavakkal tudnám csak leírni, mit kívánnék a tettesnek.”
 • 40. Filtec 2009. június 28. 11:26
  „"Vörös cigányt láttatok már?"

  Bocsi, tévedtem. Én még nem láttam vörös cigányt, de tegnap felvilágosított egy ismerősöm, hogy tudatlan vagyok, mert van ilyen.

  Itt is írttátok, hogy van vörös ...<moderálva>...
  Hogy mik vannak?”
 • 39. asher11 2009. június 28. 03:39
  „Ejnye no!! Hat megse Roma volt az a Franya Elkoveto??? Szep voros haju MAGYAR fiatalember!!!!
  Hogyan is LETEZHET ilyesmi,egy...................; csaladban???
  -no es a Megvadoltaktol KI ker mondjuk egy szimpla Elnezest??!! Senki??
  Azokkal szemben BARMI-BARMIKOR-BARHOGYAN Megengedheto???
  gondolni is csak na!!! egy MAGYAR megolt egy masik MAGYART!!!! Hat hova fajult ez a vilag??
  Tettet nem lehet csak ugy rakenni "masokra",hogy ezen egisz alatt Pogromokat kezdemenyezhessenek egyesek!!
  micsoda gyalazat ugye; "Testverek"???”
 • 38. load 2009. június 27. 23:26
  „36. kolombela
  "Hol van a hüvelyéből vett ondó minta DNS-e? "
  "A nyomozó hozzátette, hogy a vizsgálatok alapján egyértelművé vált, hogy az ondó és a fanszőrzet egy férfitól származik."
  Itt van.
  A tudósítás meg itt:
  http://www.origo.hu/itthon/20090626-elfogtak-a-kiskunlachazai-gyilkossag-gyanusitottjat.html
  Lehet cáfolni.
  Nem legendákkal, hanem - ha kérhetném - tényekkel.
  Nem a szőrdarab hiányzott, hanem a gazdája.
  Szerintem ebből sem jössz ki jól.
  Az előző polémiánkra utalva ajánlom, ismerkedj meg Jászi Oszkár munkásságával!”
 • 37. kolombela 2009. június 27. 23:14
  „Ha valakit érdekel A YouTubon megtalálható a "tettes lakásán végrehajtott házkutatásról egy rendőrségi felvétel.”
 • 36. kolombela 2009. június 27. 22:51
  „Még valami: a kislányt megerőszekolták. Akkor miért csak egy árva szőrszálról vett DNS minta áll a rendőrség rendelkezésére. Hol van a hüvelyéből vett ondó minta DNS-e? Ejnye-bejnye rendőrség, miért kell már megint ködösíteni? Méghogy nem lehet elmondani, hogy, hogyan jöttek rá a "tettes" kilétére. Más esetben büszkén közölnek részleteket, csak ebben az esetben titkolóznak. Miért kell megint az embereket hülyének nézni és etetni klf kifogásokkal.
  A nyilatkozatokban ez is elhangzott:"Papp Péter elmondta: a helyszínen rögzített nyomokból mintegy másfél hónappal ezelőtt vált bizonyossá, hogy egy vöröses fanszőrzetű, fehér bőrű férfit keresnek." Eddig hol volt ez a szördarab?”
 • 35. kolombela 2009. június 27. 22:42
  „Load
  A DNS mintákat nem a testen, hanem benne találták.
  A tánczos ügyben pedig keresd ezt: http://www.postaimre.com/. Egy kicsit kutakodj a honlapon, hamar megtalálható. Hivatalos forrást ne keress, hiszen a szervek soha nem fogják elismerni szarvashibájukat.”
 • 34. load 2009. június 27. 22:02
  „31. gaalftt
  Nem gaalftt.
  Nem hittem semmit.
  Kellett volna?”
 • 33. load 2009. június 27. 22:01
  „27. kolombela
  Rajtam is lehet akár 10 DNS minta.
  A kalauzé a vonaton.
  A hírlapárusé amikor vissaadott az ötszázasból.
  Az üzletfelemé, amikor kezet fogtam vele.
  A tisztítósé amikor elhoztam tőle a ruhát.
  A Tesco pénztárosé, amikor zsebretettem a visszaadott aprót. És így tovább.
  Mit bizonyíthat ez?
  De itt volt egy beismerő vallomás.
  A körmendi gyilkosság tettesének személyében mindíg is kételkedtem.
  Szerintem se Tánczos Gábor volt.
  A rituális gyilkosságról meg tőled hallok először.
  Valami hiteles forrás?”
 • 32. load 2009. június 27. 21:43
  „26. nagykifli
  Nem.”
 • 31. gaalftt 2009. június 27. 21:38
  „25 load! Mor-nál is hittél? Ott is más volt a tettes. Hinni a templomban illik, de ott sem kell. A rendörség szavahihetösége: inkább ne ecseteljem! Inkább egy piaci josnönek.”
50 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iránytűt, szolgálóleányt kap a közigazgatás

Győr–Moson-Sopron - Ünnepükön is a szakmaiságot helyezték főszerepbe a köztisztviselők. A… Tovább olvasom