Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Holokauszt-emléknap - Elindult az Élet Menete Budapesten

Több tízezer ember, köztük vezető szocialista politikusok és közéleti személyiségek részvételével, a sófár jelére indult el vasárnap délután a fővárosi újpesti rakparttól az Élet Menete felvonulás, amellyel a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek.

Az idei Élet Menete felvonulás a XIII. kerületi Szent István parktól indult és a Vizafogó emlékműhöz tart. Az Újpesti rakpartot a Szent István parktól a Dráva utcáig teljes szélességben megtöltötte a tömeg.

A 18. alkalommal szervezett felvonulás elején, egy kifeszített molinó mögött halad többek között Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke, Mesterházy Attila MSZP-frakcióvezető, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, Lévai Katalin volt európai parlamenti képviselő, Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a családjával, Iványi Gábor lelkész, Eleni Tsakopoulos-Kounalakis amerikai nagykövet, valamint több ismert közéleti személyiség.

Horváth Csaba volt főpolgármester-helyettes a rendőrség által jelentős erőkkel biztosított menet indulása előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: közös felelősségünk, hogy szűnjön meg a kettős beszéd, amely megkülönbözteti az embereket, nem hagyhatjuk, hogy bárkinek is félnie kelljen nemzetisége vagy felekezeti hovatartozása miatt.

A szocialista politikus azt mondta: a jövőben minden tisztességes magyar politikus meg fogja akadályozni az erőszakot, a kirekesztést, és közösen lépnek fel a diszkrimináció ellen, és ezt várják el a következő kormánytól is. Utalt arra, hogy 136 évvel ezelőtt egyesült Pest és Buda, azóta a két városrész egységes. Mint mondta, az állam feladata az egységesítés, mert ha ez nem történik meg, akkor a vészkorszakhoz hasonló időszak ismétlődhet meg az országban.

Horváth Csaba azt mondta, a parlamenten belül és kívül is meg kell tartani az egységet, akár ellenzéki, akár kormányzó pártként. Rogán Antal, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere azt mondta: el kell utasítanunk az erőszakot, erős nemzetre, gazdaságra, családra és kormányra van szükség, de hangsúlyozta, emellett nemcsak erőre, hanem a józan észre is nagy szükség van.

"Állítsuk vissza a józan ész tekintélyét, hogy ordas eszmék ne veszélyeztessék nemzetünket" - fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: nemcsak a saját, hanem a nemzet történetét is közösen írja minden ember.

Rogán Antal az országgyűlési választások első fordulójának eredményére utalva úgy fogalmazott: példátlan esélyt kapott Magyarország, hogy olyan nemzeti egység jöjjön létre, amelyre két évtizede nem volt példa.

A minden évben megszervezett Élet menetére utalva a fideszes politikus azt mondta: ennek a rendezvénynek nem a halálról, hanem az életről kell szólnia, arról, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy a vészkorszakhoz hasonló dolog soha ne történjen meg újból.

Olvasóink írták

 • 6. SC 2010. április 19. 16:41
  „Ha már kürtről van szó.Itt meg lehet hallgatni Lehel kürtjét.Jó lesz ez nekünk,Magyaroknak. :-)
  http://www.jaszokegyesulete.hu/?menu=lehel”
 • 5. meir 2010. április 19. 14:56
  „2-es!!
  1,; a Shofar ; az egy kos szarvbol keszitett kurt,amit nagyobb unnepeken,mint pl; Yom Kippur, Rosh h´Shana
  szolaltatnak meg!!a Shofar elsosorban egy vallasos kellek a szertartasokhoz!
  2,; "hatagu csillag" ;-ami NEM csillag!! ugyanis a szo Maguen-David azt jelenti -(szoszerint)- David Pajzs!”
 • 4. A8 2010. április 19. 14:42
  „re2

  miert kell sofärt fujni ?

  Ja, gondolom nälatok "neves" ünnepeken meg a LEHEL KÜRTJET fujjäk! (häläböl)”
 • 3. pirosász 2010. április 19. 09:25
  „Kedves kagylohej! Köszi a tippet, elolvastam! Csak közben azon tünődtem, hogy egy legalább háromezer évesnek mondott nép fiainak,miért csak alig több mint ötven éve van államisága! Milyen hagyománnyal rendelkeznek,ha az összes jelképük valahonnan "jött"!?
  És még azon is gondolkodtam,hogy a Magyar-zsidó együttélés során a zsidóknak is kell alkalmazkodni,vagy csak nekünk Magyaroknak,itt a Kárpát-medencében!?”
 • 2. kagylohej 2010. április 18. 23:45
  „csak hogy megnyugodj ;) a sófár kürt, aminek hangjára leomlott Jerikó várfala.
  ha a hatágú csillag is érdekel, arról itt egy tanulmány: http://internetfigyelo.wordpress.com/2009/11/24/dr-israel-shahak-honnan-szarmazik-a-david-csillag/”
 • 1. pirosász 2010. április 18. 19:56
  „Biztos az én hibám, de gőzöm sincs arról mi az a "sófár"! A liberál-bolsevik politikusokkal szemben én úgy érzem hogy a világon sehol nincs olyan jó dolga a zsidóságnak mint nálunk! Mit kellene tennem nekem, mint a többség tagja, hogy a zsidóság kifogástalanul érezze magát a Hazámban?? Meddig hátráljak,hátráljunk még? A lelkem nem eladó!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szankcionálja az APEH a közzétételi kötelezettség elmulasztását

Az adóhatóság immár mérlegelés nélkül, automatikusan szankciókat alkalmaz a közzétételi… Tovább olvasom