Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Hölgyválasz

Egy férfi újjászületésének szívderítő és mulatságos történetét egy azonos című, nagy sikert aratott japán film ihlette. A Shall We Dance nem annyira a konvencionális szerelem megtalálásáról szól, hanem sokkal inkább annak az örömnek az újrafelfedezéséről, amit akkor érzünk, ha legtitkosabb álmainkat valósítjuk meg.
rendező: Peter Chelsom

forgatókönyvíró: Masayuki Suo, Audrey Wells
operatőr: John de Borman
jelmeztervező: Sophie Carbonell
zene: Gabriel Yared
látványtervező: Caroline Hanania
vágó: Charles Ireland

szereplő(k):
Richard Gere (John Clark)
Jennifer Lopez (Paulina)
Susan Sarandon (Beverly Clark)
Stanley Tucci (Link Peterson)
Bobby Cannavale (Chic)
Lisa Ann Walter (Bobbie)
Omar Benson Miller (Vern)
Anita Gillette (Miss Mitzi)
Richard Jenkins (Devine)

A film sztorija

John Clark (Richard Gere) chicagói ügyvéd. Jól tudja, hogy élete csaknem tökéletes. Szereti gyönyörű feleségét (Susan Sarandon), felnevelt két csodálatos gyereket és karrier dolgában sem panaszkodhat. És mégis... hétköznapjai egyhangúan telnek, az ingázás idegölő és a család általában túl elfoglalt ahhoz, hogy valójában együtt legyenek. John ezért néha eltűnődik, hogy vajon tényleg csak ennyi lenne-e az élet.

Aztán hirtelen valami megváltozik. Az egész úgy kezdődik, hogy John hazafelé utazván a vonatablakon át egy fiatal tánctanárra (Jennifer Lopez) lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi's Stúdióból visszabámul a férfira. Ez a pillantás szinte kísérti a férfit, és John estéről-estére már keresi ezt a pillantást. Végül egyszer leszáll a vonatról, és beiratkozik a társastánc tanfolyam kezdő csoportjába, anélkül, hogy ezt egy léleknek is elárulná.

John hirtelen egy teljesen új világban találja magát - a mozgás, a zene és a szenvedély világában. Ahogy ez a komoly ember szinte szó szerint könnyű léptűvé válik a táncban, egész élete, és a házassága is megváltozik. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - CSP -

"Nem mondanám, hogy nem lehet szerethető pillanatokat felfedezni Peter
Chelsom alkotásában. Az archetipizált karakterek kezdetben medventáncot járnak, rumba, szamba helyett csetlenek-botlanak, majd a földre lecsücsülnek. Hopp. Van itt grizzly méretű Forest Whitaker utánzat (Omar Benson Miller), izomfeszegető gyúrmapólós (Bonny Cannavale), mellkidobós 40-es (Lisa Ann Walter). Ja, és Chelsom legszerethetőbb figurája Link(y), Clark meleg munkatársa (Stanley Tucci), aki mikor szemüveget hord és kopasz, akkor zakós, amikor pedig hosszú, fekete parókás, akkor mellszőrzet mutogatós parkett ördöge. Szerencsére sokat táncol a filmben, őrülten ropja, kicsit olyan számomra, mint a Nagy Lebowski-beli Jesus. Egyszer megszégyenítik egy versenyen, de kiderül, póthaj nélkül is képes vállalni önmagát."
A teljes cikk

mozinet.hu - BP

"A történet nem eget rengető, egyszerűen a táncleckékből adódó helyzetkomikumra épít, vegyít némi középosztálybeli drámát, végül megtartva a film egységét a maga egyszerű, de annál inkább szórakoztató voltában a fináléban kicselezi a fergeteges happy end rémét. Mindehhez tökéletes partner az imázsváltáson átesett, immáron főleg papucsszerepben tündöklő Gere, a visszafogott Lopez és a zseniális Stanley Tucci, aki az utolsó harmadban ördögi módon ostromolja meg a parkettet. Sajnos az egyre ritkábban látható Susan Sarandonnak ismét nem jutott főszerep, de ne legyünk telhetetlenek: így is többet kapunk, mint amit kezdetben sejteni lehetett."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McCartneynak elege van

Sir Paul  McCartney-nak elege lett a felesége, Heather elleni folyamatos újságírói… Tovább olvasom