Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Hol is van az elkerülő?

„ Hol van jelenleg Győrött az északi elkerülőút?” – olvashattuk a Kisalföld május 3-án megjelent számában. Teljesen egyetértek a cikk írójával, Szabó Gyula okleveles építészmérnökkel. Egy olyan beruházás valósult meg, ami nem oldja meg Győr kaotikus helyzetét.

A közel 2 milliárd forintos beruházást nem erre a szakaszra, hanem az északi elkerülőút vagy a belső elkerülőút (az ipari parkon keresztül az Audi érintésével a régi 1. számú útig) megépítésére kellett volna elkölteni. Mindenki csak a bevezetőszakasz (II. ütem) pozitív dolgairól beszél, hogy mennyire jó, mennyire szuper. De arról senki sem szól, hogy a bevezetőszakasz után, gyakorlatilag a körgeometriás csomóponttól a Fehérvári út, Mészáros Lőrinc utca kereszteződéséig egy olyan szűk utcába vezetik be a nemzetközi forgalmat és a városi tehergépkocsi-forgalmat (családi házak, lakások vannak ott, az ablakok maximum 2 méterre az úttól stb.), ahol gyakorlatilag a zajtól, rezgéstől, szmogtól meg lehet őrülni, meg lehet fulladni!
A Magyar Közút Kht. ennek a szakasznak a burkolatcseréjét ígéri még ebben az évben, de gyakorlatilag az nem fog változtatni a tényeken.
Egy sima aszfaltrétegcserével a kht. nem fogja a világot megváltani. Ezen a szakaszon a legfrissebb mérések (2006. március vége) szerint a zaj 12 decibellel lépi túl az éjszaka megengedett határértéket. Mintha egy kovácsüzemben lennénk! Van olyan lakó, aki füldugóval közlekedik a saját lakásában.
A burkolatcsere talán csökkenteni fogja a rezgéseket, de a zajterhelést és a szmogot nem fogja megváltoztatni. Véleményem szerint ameddig az északi elkerülőút vagy a belső elkerülőút nem fog megépülni, addig ezek az állapotok maradnak Győrben, sőt, ahogy a gépkocsiállomány növekszik, úgy a helyzet még rosszabb lesz. Úgyhogy lehet „örülni”.
H. S., Győr
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestek az utcán

Az iraki rendőrség 43, fejlövéssel megölt ember holttestét találta Bagdad utcáin az utóbbi 24 óra… Tovább olvasom