Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Hol és miért késik a betervezett győr-szigeti bankautomata?

„ T. illetékesek! Mikor várható, hogy Szigetbe ATM-et telepítsenek? 3 gyerekkel, szakadó esőben nem volt öröm a városba bemenni pénzt levenni.”

Győr-Sziget valóban az egyik olyan városrésze a megyeszékhelynek, ahol egyetlen ATM sincs, de ez hamarosan megváltozhat – tudtuk meg Mészáros Józseftől, az OTP győri igazgatóságának vezetőjétől. A pénzintézet tavalyi bankautomata-telepítési tervében a három tervezett új ATM között szerepelt ugyan a leendő szigeti is, már a helye is megvolt – egy nagykereskedelmi lánc Köztelek utcai üzletébe került volna –, nem sikerült azonban megegyezni a boltot üzemeltető cég központi vezetésével. Mészáros József elmondta: amennyiben rövid időn belül nem születik meg a megállapodás az üzletlánccal (amelynek egységeiben Győrben több helyen is működik ATM-je a banknak), új helyet keresnek az automatának. Erre a bank a lakosoktól is várja a javaslatokat; olyan helyet keresnek, ahol sokan megfordulnak, lehetőleg forgalmas közlekedési útvonal mellett van, s parkolási lehetőség is van a közelben, hogy azok is megállhassanak, akik kifejezetten pénzt levenni mennek az automatához. Amennyiben sikerül alkalmas helyszínt találni, még legalább fél év, mire a szükséges engedélyek megszerzése után felállítható maga a készülék.
Nem a szigeti az egyetlen helyszín, ahol hasonló probléma akadt: a szintén erre az évre betervezett Ipar utcai készülék is egyeztetési problémák miatt nem készült el. Jó hír viszont – bár a szigetie-

ket nem vigasztalja –, hogy az új bácsai ATM közel két hónapja működik, így alig maradt a városnak olyan része, ahol nem található bankautomata; ilyen például Kismegyer. Ahol nincs, például Pinnyéden, ott többnyire olyan kevesen élnek, hogy nem lenne gazdaságos kihelyezni, s az ott lakók többsége naponta közlekedik az ATM-ekkel jól ellátott belvárosba és más városrészekbe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit olvasott utoljára?

Tovább olvasom