Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Hogy élhetünk meg a multik mellett?

Kereskedelmi konferenciát rendez a a megoldáskeresés jegyében a megyei iparkamara.

„Mit tehet a hagyományos kereskedelem a bevásárlóközpontok árnyékában?" címmel szervez konferenciát a megyei kereskedelmi és iparkamara a megoldási javaslatok keresése jegyében november 16-án délelőtt tíz órától győri székházában.

A konferencia programja a a Szent István út 10/A szám alatt a Klauzál Teremben délelőtt tízkor a kamarai kereskedelmi tagozati elnökének, Csizmazia Ferencnek a megnyitójával kezdődik. A kiskereskedelem helyzete címmel Házi Zoltán, a BKIK (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara) kereskedelmi tagozatának elnöke tart előadást. Abból a résztvevők megismerhetik a hazai viszonyokat, a kereskedelem szerkezetét, a hagyományos üzletek és a bevásárlóközpontok arányait az árbevétel, a létszám és más összehasonlító adatok alapján. Dr. Kiss László, a Kisalföld Füszért Rt. vezérigazgatója a megyében és a régióban szerzett tapasztalatait mondja el. A kereskedők tájékoztatásából megismerhetik az élelmiszerpiac helyzetét, a megyei kereskedelem szerkezetét, a várható kilátásokat és a kereskedők együttműködési lehetőségeit.

A Milyen lehet egy új kereskedelmi törvény? című előadásból kiderül, hogy az OKSZ (Országos Kereskedelmi Szövetség) milyen megoldási javaslatokat fogalmazott meg a törvényváltozás várható hatásaira tekintettel. Erről Vámos György, az OKSZ főtitkára beszél. A bécsi „bevásárlóutca" program tapasztalatait a bécsi gazdasági kamara képviselője ismerteti. Az érdekképviselet, azaz a Kisosz (Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége) problémamegoldó javaslatairól dr. Antalffy Gábor elnök tart tájékoztatást. A Magyarországi Fogyasztói Klub működését Joó Zsuzsanna elnök mutatja be és szó lesz „Az európai színvonalú kereskedelemért és gasztronómiáért alapítvány"-ról is.

Délután fél egytől a kereskedők konzultáció keretében vitathatják meg az elhangzottakat a meghívott szakemberekkel. Vámos György és dr. Antalffy Gábor a Kereskedelem Ágazati Párbeszéd Bizottság munkájában is részt vesz, őket erről is kérdezhetik a résztvevők. Közös álláspont elfogadására is sor kerül és Csizmazia Ferenc zárszavát állófogadás követi.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minőséget gyártanak

Két megyei cég, a győri Pannon-Flax rt. és a rábapatonai Tutti kft. kapott idén „Magyar… Tovább olvasom