Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Hiller a koalíciókötésről

Sem jogi, sem politikai akadálya nincs a koalíciós szerződés aláírásának – mondta Hiller István, az MSZP elnöke a párt országos választmányának ülése utáni sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten. Hiller István úgy fogalmazott: „Egy héttel ezelőtt a párt miniszterelnök-jelöltje és a párt elnöke felhatalmazást kapott a kongresszustól, hogy koalíciós szerződést kössön az SZDSZ-szel. Minden előkészítő munkát elvégeztünk és a magunk részéről befejeztünk. Az MSZP részéről sem jogi, sem politikai akadálya nincs annak, hogy a koalíciós szerződést aláírjuk.”

Kampányfőnököt választott az MDF

Makay Zsolt lesz a MDF kampányfőnöke az őszi önkormányzati választásokon; így határozott – egyetlen konkrét döntéseként – szombati ülésén az MDF országos választmánya. A 29 éves politológust, a demokrata fórum elnökségi tagját, a párt Hajdú-Bihar megyei, illetve debreceni szervezetének elnökét Katona Kálmán országgyűlési képviselő, az országos választmány elnöke mutatta be az ülés utáni sajtótájékoztatón.

Kövér László újra bizalmat kapott

A Fidesz június 17-i országos választmányi ülésén döntenek a párt főpolgármester-jelöltjéről, valamint a budapesti és a megyei listákról – mondta Kövér László választmányi elnök a testület szombati, budapesti ülése után újságíróknak. A politikus közölte: a mostani ülésen az eddig meghozott polgármester-jelöléseket hagyta jóvá a választmány, illetve Orbán Viktor pártelnök javaslatára döntést hozott arról, hogy Miskolc, Szeged és Pécs fideszes szervezeteinek azt ajánlják, tartsanak előválasztást a polgármester-jelölt kiválasztására. Kövér László hozzátette: az ülésen az országos választmánytól újabb egy évre kapott bizalmat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs mit tenni nyárfapihe ellen?

Tovább olvasom