Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Hídfelújítások: még egy hónap

Nehéz a közlekedés a Rába kettős hídon a felújítás miatt. Most ráadásul a járda vadonatúj aszfaltjába lyukakat is fúrtak, vajon erre miért van szükség? Vagy szimplán hanyag munka?Győr négy hídja kap felújítást ezekben a hónapokban. Pinnyédnél befejezték a tervezett munkákat, a másik három hídon még dolgoznak, ez közlekedési változásokkal is jár.

Négy híd felújítása szerepel abban a csomagban, amelyet a város útkezelő szervezete hirdetett meg Győrben. Bár a munkákra egyenként is lehetett volna pályázni, a versenyben részt vevők mind a teljes csomagra jelentkeztek. A pályázatot a Strabag zrt. hídépítő részlege nyerte.
A pinnyédi hídon végzett munkák (karbantartás, a gyalogos- és kerékpáros-forgalomra alkalmassá tétel) befejeződtek.
A Kossuth hídon (révfalui híd) a vasbeton szerkezet korrózióvédelmét kell elvégezni, ez a híd alsó részét és a korlátot érinti. A munka az uszoda felőli részen már befejeződött, a felújítással teljesen augusztus közepére készülnek el. Mivel a tisztítás homokfúvásos technológiával történik, a hidat „becsomagolták” (igaz, a takarófólia a szél miatt többször javításra szorul).
A Rába kettős hídon folyik a legjelentősebb munka, itt teljesen fel kell szedni a burkolatot, új szigetelést készíteni. Az úttestet és a járdákat kétoldalt Z profilú acélszerkezet köti össze, ennek a korrózióvédelmét is meg kell oldani. Hogy az úttestnél magasabban lévő járda felől kap-e vizet a szerkezet, vagy ott nem kell teljes szigetelést végezni, azt csak úgy tudják megállapítani a szakmérnökök, ha a járdában megfelelő helyeken kutatólyukakat fúrnak. Egy ideig tehát ezeket kellett kerülgetniük a gyalogosoknak.
A kettős híd felújítása várhatóan három héten belül befejeződik. Addig marad az egyirányúsítás: a belváros felől a kettős hídon lehet eljutni Szigetbe, Újvárosba, onnan pedig visszafelé a Petőfi híd az egyirányú.
Az Ipar utcai felüljárónak vasbetonvédelemre van szüksége, ez a szélső sávok bontásával is jár. A munkák itt augusztus elején fejeződnek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz meleg időben vezetni?

Tovább olvasom