Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Hídfelújítások – lezárással is

Idén 167 millió forintot költ Győr négy (illetve öt) hídjának felújítására. A belvárosban emiatt komoly forgalmi változásokra is számítani kell.
A város útkezelő szervezete idén 167 millió forintot költhet Győr hídjainak felújítására. Az erre kiírt pályázatot a Strabag zrt. nyerte. A munkálatok, mint szerdai számunkban részletesen írtunk róla, a pinnyédi hídon már meg is kezdődtek.
A hét elején megkapták a munkaterületet az építők a Kossuth híd felújításához is. Ez a munka a szerződés szerint augusztus 6-ig fejeződik be. Elsősorban a pályaszint alatti korrózióvédelmet kell megoldani. A szerkezet festésére most nem jut pénz. A hidat egyébként utoljára 1985-ben festették át, egészen jól bírta az időjárási viszontagságokat.
Az Ipar utcai felüljárót viszont alaposan „megette” a só, főleg a keleti oldalán lévő járdát. Ennek fel kell szedni a burkolatát, hogy megfelelő védelem, szigetelés készülhessen. A munka idejére a járdát le is kell zárni, ennek kapcsán a forgalomtechnikai terv még készül. A felüljárón július elején kezdenek dolgozni, s augusztus közepére végeznek. A legérzékenyebben a Rába kettős híd felújítása érinti majd a közlekedőket. Egészében új szigetelésre van szükség, emiatt értelemszerűen a burkolatot is fel kell szedni. A munkálatok teljes forgalomlezárás mellett történhetnek, az autósokat a Petőfi híd felé terelik majd. (A változásokról lapunkban is időben tájékoztatjuk olvasóinkat.) A kettős híd felújítását úgy ütemezték, hogy a Győri Nyár kezdésekor még ne legyen fennakadás a közlekedésben. A június végén kezdődő munkálatok augusztus 11-ig tartanak majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az Erzsébet-kórháznak

Közel 150 ezer forint gyűlt össze a L.É.P.J. Tovább! Szolgálat Sopronért (a Hetednapi Adventista… Tovább olvasom