Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Hiába várták az ügyeletes orvost

„ Tisztelt Szerkesztőség!

Egy nagyon friss tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel. Kisfiam, aki 6 éves, ma délután megbetegedett, hirtelen felszökött a láza 40,2 fokra, fájt a hasa és a feje. Természetesen hívtam egyből az ügyeletet és mint aggódó szülő, kértem, hogy jöjjenek ki és lássák el a gyereket. A válasz az volt, hogy nem jönnek ki, nincs kimenő orvos. Hívjam vissza őket 3–4 óra körül. Kértem, legalább a címet írja fel és adja le a kimenős orvosnak, erre azt a választ kaptam, hogy ő ilyet nem tehet. De addig borogassam a gyereket, meg adjak neki lázcsillapítót. Mikor az ügyeletet hívtam, már legalább 1 órája borogattam a gyereket és lázcsillapítót is kapott, ennek ellenére a láza csak 39,8 fokra csökkent. Ez nem az első eset volt, hogy így álltak hozzá az ügyeleten a dologhoz. Egy hónappal ezelőtt hasonló volt a helyzet, de akkor azt a választ kaptam, hogy nem indokolt, hogy kijöjjön az orvos, amíg csak lázas, elesett és nagyon köhög, náthás a gyerek.
Ez a győri ügyeleti ellátás. Gratulálok hozzá. Remélem, más szülőknek azért nagyobb szerencséjük lesz, és azt is remélem, hogy nem lesz olyan eset, mikor egy kisgyermeknél súlyosabb szövődmények lépnek fel az ügyeletes orvosok miatt.”
– Az ambuláns gyermekorvosi ügyelet hétfőn, kedden és csütörtökön 4 órától este 8-ig van a Liezen-Mayer utcai orvosi központi rendelőben – tudtuk meg dr. Visy László ügyeletvezetőtől. – Szerdán 1 órától este 8 óráig, pénteken 2–8-ig, hétvégén pedig reggel 8-tól este 8-ig hozhatják a beteg kisgyermekeket a rendelőbe, s ez a szombat-vasárnapi ügyeletre is vonatkozik. Úgynevezett vonulós orvos viszont pénteken csak 3 óra utántól áll munkába, ám ez eddig nem okozott semmiféle gondot, legalábbis ilyen bejelentésről nem tudunk. A mobil, tehát a vonulós gyermekorvosi ellátás hétfőtől csütörtökig délután 5 órától indul és másnap reggel 7 óráig tart. Ünnepnapon folyamatosan megtalálják a szülők a mobil ügyeletet. A panaszos szülő ügyét kivizsgáljuk – ígérte válaszában Visy főorvos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulás a határsávon belül

Fél évszázaddal ezelőtt az alsó tagozatosok délelőtt, a felsősök pedig délután tanultak… Tovább olvasom