Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Hende: jövőre 13 milliárdba kerülnek hazánk külföldi katonai szerepvállalásai

Összesen csaknem 13 milliárd forintba kerülnek 2013-ban a Magyar Honvédség külföldi szerepvállalásai - válaszolta egy képviselői írásbeli kérdésre Hende Csaba honvédelmi miniszter.
Az Országgyűlés honlapjára pénteken felkerült miniszteri válasz szerint az afganisztáni szerepvállalásra (ISAF, NATO) 8 milliárd 266 millió forint, a koszovói misszióra (KFOR, NATO) 2 milliárd 802 millió forint, míg a bosznia-hercegovinai misszióra (EUFOR ALTHEA, EU) 908 millió forint áll rendelkezésre jövőre.

A jobbikos Németh Zsolt kérdésére adott válaszból kiderül az is, hogy a szomáliai misszió 82 millió forintba, a ciprusi misszió (UNFICYP, ENSZ) 562 millió forintba, a sínai-félszigeti misszió 225 millió forintba, a libanoni misszió pedig 15 millió forintba kerül, míg a grúziai, kongói és nyugat-szaharai missziók katonai megfigyelőire összesen 72 millió forint áll rendelkezésre.

A miniszter összegzése szerint ez összesen 12 milliárd 935 millió 725 ezer forintot tesz ki.

Hende Csaba válaszában felhívja a figyelmet arra, hogy a kiadási keretszámok fedezete részben költségvetési támogatás, kisebb részben a nemzetközi szervezetektől, illetve a nemzetközi partnerektől befolyó bevételek.

A tárcavezető tájékoztatása szerint kétoldalú megállapodások alapján egyes felszereléseket és technikai eszközöket, valamint járműveket a nemzetközi partnerek térítésmentesen biztosítanak a feladat ellátásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencmilliós sikkasztás miatt emeltek vádat egy iskolai adminisztrátor ellen

A gyanú szerint a kaposvári nő egy iskola és óvoda könyvelő adminisztrátoraként több mint kilencmillió forintot tulajdonított el. Tovább olvasom