Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Házhoz ment az EU

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a csatlakozást megelőzően 150 kistérségbe viszi el az EU házhoz jön című uniós felkészítési programját. Pozsonyban is jártak.
Apatini Kornélné helyettes államtitkár vezette a minisztérium, az ITD Hungary, valamint a Nógrádi Kereskedelmi és Iparkamara által közösen szervezett konferenciát a szlovák fővárosban. Mint lapunknak elmondta, ezúttal tizedszer jártak külföldön: a Felvidék mellett erdélyi, kárpátaljai városokban tartottak fórumokat az uniós csatlakozással várható jogszabályi változásokról.

A pozsonyi konferencián 250 vállalkozó vett részt, közülük hatvanan az anyaországból érkeztek. Megyénkből a tízet sem érte el az érdeklődők száma.

A tanácskozáson Apatini Kornélné a felkészülés követelményeinek mielőbbi megismerésére késztette hallgatóságát. Többen is kíváncsiak voltak, hogy szlovákiai vállalkozások pályázhatnak-e a magyar kormány által meghirdetett EU-programokra. A válasz: magyar céggel igen.
A Kisalföld kérdésére megnyugtatta az államtitkár a hazai vállalkozókat: jövőre lesz elegendő állami forrás az európai uniós pályázatokhoz szükséges állami rész biztosítására. Megmarad az idén már megismert négylépcsős hitel és faktoring lehetősége is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

David Flusfeder: Ajándék

Tovább olvasom