Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Hazánk felkészülése kiváló

A Világbank szerint Magyarország igen jól áll a madárinfluenza elleni felkészülésben – jelentették ki egybehangzóan a Világbank munkatársai tegnap Budapesten.
A Pénzügyminisztériumban vendégül látták a Világbank szakértőit, akik felmérik az igényeket, hogy Magyarország milyen területeken várja a Világbank segítségét a madárinfluenza elleni védekezés során.
Az elmúlt napokban a magyar kormány levelet küldött a Világbanknak, amelyben vissza nem térítendő támogatást és szakmai segítséget kért a madárinfluenza elleni védekezéshez, mivel a nemzetközi pénzintézet egy 500 millió dolláros keretet nyitott a madárinfluenzával kapcsolatos tevékenységek támogatására (amint erről tegnapi lapunkban beszámoltunk).
V. Roy Southworth, a Világbank munkatársa a tájékoztatón aláhúzta: „Magyarországon egye- lőre a madárinfluenza elleni felkészülés állat-egészségügyi kérdés, az ország, az intézmények jól állnak a felkészülés területén, a Világbank szakértői jelenleg a különböző tárcáknál a lehetséges igényeket mérik fel.” Arról is szólt, hogy egyelőre nem számszerűsítették, mekkora támogatásra tarthat igényt Magyarország a Világbanktól.
A világbanki szakértők szerint Magyarország, a magyar kormány kiváló tervet dolgozott ki a felkészülés jelenlegi szakaszában a madárinfluenza elleni védekezésre. Úgy látják, hogy a jövőben a különböző kapacitások bővítése esetén lehetne támogatni az országot világbanki forrásokból, így például különböző védelmi eszközök juttatása révén, vagy berendezések beszerzése esetén, a konkrét támogatási lehetőségekről azonban korai lenne még nyilatkozni.
V. Roy Southworth úgy látja: Magyarország számára azért is kiemelten fontos a kérdés, mert különböző vadmadarak átvonulási területe az ország, egyúttal vidéken sok a ház körüli baromfi, ezek megvédése elsődleges. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes gyógyszerteszt

Lapzártánkig életveszélyes állapotban volt egy nagy-britanniai gyógyszerkísérletnek a két… Tovább olvasom