Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Hazamentek a háború ellen tüntetők Bush-birtok elől

Az iraki háború ellen a Bush-birtok előtt demonstrálók ígéretük szerint húsvétkor folytatják megmozdulásukat. Közben több magas rangú amerikai politikus is bírálta az Egyesült Államok iraki politikáját. Sürgették Bush elnököt, hogy magyarázza el terveit az iraki háború megoldására.
Vége a hálaadás ünnepe utáni háromnapos vakációnak, és a tüntetők is összepakoltak Bush-birtokánál és - hazamentek. Mintegy tucatnyi háborúellenes tüntető – köztük a nyári akcióiról ismertté vált, az iraki háborúban fiát elvesztett Cindy Sheehan – tüntetett az iraki háború ellen, az amerikai elnök texasi birtokánál, Crawfordban.

Mint mondták, ez az augusztusi demonstrációjuk folytatása volt, ezúttal azonban nem vonzott annyi érdeklődőt, mint nyáron. Akkor körülbelül 12 ezer ember nyüzsgött és gyújtott gyertyát a Bush-birtoknál, most azonban csak összesen kétszázan látogattak el a demonstrációra. Amelyet – a szervezők szerint – húsvétkor folytatnak.

Közben ismét neves, fajsúlyos politikusok szólaltak meg az iraki háború körüli vitában. A szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának vezető republikánus politikusa, John Warner virginiai szenátor az NBC egyik fontos politikai vitaműsorában arra sürgette Bush elnököt, hogy álljon a nyilvánosság elé, és mondja, magyarázza el terveit az iraki háború megoldására. Ez előnyére válna az elnöknek, mert egyrészt közelebb kerülne a néphez, másrészt pedig eloszlathatna néminemű aggodalmat, amely immár óhatatlanul is megfogalmazódik az amerikaiakban - fogalmazott Warner szenátor.

Joe Biden, demokrata párti szenátor - szintén az NBC televízióban - úgy nyilatkozott, hogy egész egyszerűen lehetetlenség még két évig 155 ezer amerikai katonát állomásoztatni Irakban. Biden, mint mondta, ugyan nem hiszi, hogy az iraki háborút Amerika már elvesztette volna, de szerinte a következő fél évben mindenképpen eldől, hogy mi lesz. A szenátor azt is hozzátette még, hogy az iraki háború sikeres lezárásának esélye nem több mint ötven százalék.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős földrengés volt Kínában

Kínában a legújabb jelentések szerint 14 ember vesztette életét a keleti országrészt megrázó hajnali… Tovább olvasom