Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Haydn és Liszt előtt tisztelegnek

A fertődi Esterházy-kastély Haydn Termében pénteken este 7-kor kezdődik a Budapesti Vonósok Haydn Fesztiválja, míg Sopronban a Liszt-központban Kocsis Zoltán zongoraművész péntek esti hangversenyével indul a Liszt Fesztivál és Zongoraakadémia.
– A soproni kötődésű művészeti vezető, Botvay Károly és a koncertmester, Bánfalvi Béla irányításával a Budapesti Vonósok Kamarazenekar immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg Haydn jegyében nemzetközi érdeklődést is kiváltó fesztiválját – mondta Szédelyi Judit, az Esterházy-kastély helyi vezetője. – A nyitó hangversenyen a világhírű kamarazenekar Haydn- és Mozart-műveket játszik. Másnap a Pálmaházban a Budapest Saxofon Quartet lép fel. Vasárnap az Apolló Teremben a vonósok szólistája a német Michael Martin Koffler fuvolaművész lesz. A július 23-ig tartó fesztiválon – többek között – közönség elé lép a finn Párkányi Vonósnégyes, Szokolay Balázs és Kemenes András zongoraművészek, s az Erdődy Kamarazenekar is.
– Koncertekkel, közte ausztriai hangversenyekkel, kiállítással, zongoraakadémiával és doborjáni látogatással adózunk Liszt emléke előtt – tudtuk meg Kóczán Pétertől, a július 30-ig tartó fesztivál titkárától. – Méltó fesztiválnyitánynak ígérkezik Kocsis Zoltán péntek este 7-kor kezdődő koncertje, amelyet másnap Doborjánban (Raiding), Liszt szülőházánál zenés látogatás követ. (Az autóbusz a Pannonia M. Hoteltől 15-kor indul.) Vasárnap este 6-kor a BW Pannonia M. Hotelben kiállítás nyílik Liszt-relikviákból: egyebek mellett Liszt egyik hajtincse is látható lesz. Ezt követően a szálló dísztermében Jean Dubé zongoraművész lép fel, s a fesztivál ideje alatt több más neves előadóművészt is köszönthetnek a soproni, illetve az osztrák zenerajongók. A Liszt Fesztivál mesterkurzusnak beillő zongoraakadémiáján idén 22 japán, amerikai, vietnami, francia, olasz és magyar zongorista vesz részt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly tizennégyezren részesültek segélyben

„ Amennyiben a kormány megszorító intézkedései a helyi támogatási rendszerre is kihatnak, idén… Tovább olvasom