Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Havazás: vasárnap is havazik, hókotró gázolt gyalogost - Galéria

24 cm hó a fővárosban. Egy időben hét baleset az M3-ason. Balesetek az M7-es Fejér megyei szakaszán. Piros riasztás az ország középső részére.


20.40 - Vasárnap eleinte marad a borult idő, napközben aztán fel-felszakadozik a Dunántúlon a felhőzet. Keleten többfelé, délen szórványosan várható további hóesés.

Továbbra is erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, újabb hófúvások alakulhatnak ki. Délután ismét fagyni fog.

19.25 - Húsz kamiont szabadítottak ki a 2-es úton

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 2-es úton Vác és a nógrádi megyehatár között, miután 20 kamiont vontattak vissza a útra - közölte a Pest megyei rendőrség szombat délután az MTI-vel. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy csak nemrégiben sikerült a tűzoltóknak a 2-es út Pest megyei szakaszának emelkedős, szerpentines részén elakadt, keresztbefordult mintegy 20 kamiont kiszabadítaniuk szorult helyzetükből, így megindulhatott a teherforgalom.

Hozzátette: a rádi emelkedőtől a nógrádi megyehatárig lassan, de viszonylag biztosan lehet közlekedni. A közútkezelő megtisztította a burkolatot, ennek ellenére nem árt az óvatosság. A rádi emelkedőnél pihenőbe terelt nehézgépjárműveket a rendőrség folyamatosan engedi tovább. Pest megyében másutt - így Visegrád és Dobogókő térségében - is kiszabadították az elakadt, árokba csúszott autókat, így mindenütt megszűnt a torlódás. Szombaton 18.00 óráig személyi sérüléses baleset nem történt a régióban - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

17.30 - Szombat délután fél hatkor kinyitották a Ferihegyi repülőteret

A korábban tervezettnél másfél órával hamarabb, délután fél hatkor megindulhat a forgalom Ferihegyen - közölte Szilágyi Károly, a repülőteret üzemeltető a Budapest Airport Zrt. szóvivője szombaton az MTI-vel. Tájékoztatása szerint egyelőre egy pályát tudnak megnyitni, de 17 órától megindult az utasfelvétel is.

A Ferihegyre érkező repülőgépek szombat reggel óta vagy el sem indultak, vagy a környező repülőtereken szállnak le és Budapestről sem tudtak felszállni a gépek.

Havazás a hétvégén - Fotó: MTI16.50 - 24 centiméter hó esett a fővárosban

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) mérései szerint 24 centiméternyi hó esett a fővárosban - közölte Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szóvivője szombat délután az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint 94 szóró munkagéppel és 1.170 hómunkással folyamatosan takarítják az 1.200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakat, közjárdákat közlépcsőket. Közölte, a mellékutcákat vastag hóréteg borítja.

Ezek takarítását csak a fő- és közösségi útvonalak megtisztítását követően, a havazás megszűnése után körülbelül hat-hét óra múlva tudják megkezdeni. A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy az FKF hómunkásokat vesz fel éjszakai műszakra.

16.30 - Szombat este hétig meghosszabbították Ferihegy lezárását

Este hét óráig meghosszabbították a Ferihegyi repülőtér lezárását - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel szombat délután.

Elmondta: most már főként az előterek és a gurululópályák tisztítását végzik. A Ferihegyre érkező repülőgépek vagy el sem indultak, vagy a környező repülőtereken szállnak le és Budapestről sem tudtak felszállni a gépek.

16.15 - Az M3-as autópálya Borsod megyei részén hét baleset történt

Egy időben hét baleset történt az M3-as autópálya Borsod megyei részén - mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-nek. Egyedné Novodonszki Éva közölte: anyagi káros közlekedési balesetekről érkeznek információk

A megye teljes területéről hasonló típusú baleseteket jelentettek. A legproblémásabb a helyzet az autópályán, illetve Miskolcon és környékén. A Magyar Közút Zrt. területi igazgatósága arról számolt be, hogy Borsod teljes területén intenzíven havazik, elzárt település nincs a térségben, de az utak - a főutak is - nehezen járhatóak, téli útviszonyokra kell számítani.

15.55 - Tíz százalékkal több a riasztás a mentőknél

Az Országos Mentőszolgálatnál egy átlagos szombathoz képest tíz százalékkal több riasztás futott be délután három óráig. Valics Dezső, a mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: ez az adat azokra a helyekre jellemző az országban, ahol esett a hó. Hozzátette: Budapesten az intenzív havazás miatt a szokásosnál lassabban tudtak közlekedni, de minden beteghez eljutottak.

Tájékoztatása szerint eddig kétszer-háromszor fordult elő, hogy elakadt a mentőautó, de a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. rövid időn belül segítséget nyújtott és járhatóvá tette az adott útszakaszt.

15.15 - Előrejelzés

Túlnyomóan borult idő lesz többfelé havazással, kezdetben délen, délkeleten eső, havas eső is várható, majd egyre inkább ott is havazás valószínű. Az északi, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, vasárnap helyenként viharossá fokozódik. Főként északon hófúvás is lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 fok körül várható.

14.45 - Újra üzemel a siófoki jégpálya

A havazás miatt szombat délelőtt átmenetileg bezárták, majd a nagy igény és az érkező tömegek miatt újra megnyitották Siófok kijelölt jégpályáját - nyilatkozta Kozma Ani, Siófok szóvivője szombaton az MTI-nek.

Hétvégén a közmunkások nem dolgoznak, de a korcsolyázni vágyók maguk vállalták, hogy letakarítják Siófok jégpályájának nagy részét - tette hozzá. A pályára nemcsak a környékről, hanem jóval messzebbről is folyamatosan érkeznek a téli sportok kedvelői.

14.40 - Balesetek az M7-es Fejér megyei szakaszán

Útinfók >>

Több baleset történt szombaton az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán; többségük csak anyagi kárral járt, egynél viszont két ember is megsérült - közölte a rendőrség az MTI-vel. Az autópálya Budapest felé vezető pályáján, a 69-es kilométerszelvénynél, Szabadbattyán magasságában az árokba csúszott egy személyautó; a balesetben ketten sérültek meg, mindkettőjüket kórházba szállították.

Arról, hogy milyen sérülést szenvedtek, még nincs információ - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint az autópályának ezen a szakaszán egy másik kocsi a szalagkorlátnak ütközött, egy román rendszámú kamion pedig az árokba csúszott.

A Balaton felé vezető sávban, ugyancsak Szabadbattyán közelében, egy autó megcsúszott, s fejtetőre állt. Az elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg.

14.00 - Rendőrség: senki ne induljon Dobogókőre!

Senki ne induljon autóval Dobogókőre, mert a síparadicsomhoz közeli emelkedőkön elakadt járművek miatt igen veszélyes arrafelé a közlekedés - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel. Beluzsárné Belicza Andrea cáfolta a Dobogókő felé vezető utak lezárásáról elterjedt híreket, ugyanakkor elmondta, hogy a síelni, szánkózni vágyók semmiképp se induljanak el, mert számos elakadt autó teszi lehetetlenné a közlekedést Dobogókő térségében.

A közép-magyarországi régióban a folyamatos havazás miatt a hókotrók is nehezen boldogulnak, így időjárásfüggő, hogy mikorra sikerül megtisztítani Dobogókő térségében az utakat - közölte Beluzsárné Belicza Andrea. Lőrincz László, a dobogókői sícentrum vezetője azt mondta az MTI-nek, hogy nincs tudomása komolyabb forgalmi akadályról.

Hozzátette: bár jelenleg körülbelül 30 centiméter vastag a hótakaró, ennek ellenére a pálya síelésre még nem alkalmas. Dolgozóik az utakról és a parkolóból hordják a havat a pályára, amely tömörítés után valószínűleg vasárnaptól válik síelhetővé.

13.25 - Hó, eső, ónos eső rontja a balatoni jégpályák minőségét

Több helyen folyamatosan takarítják, akad, ahol ideiglenesen bezárták a kijelölt balatoni jégpályákat az esőzés és az erős havazás miatt. A jégvastagság a legtöbb helyen megfelelő, viszont a hó miatt különösen veszélyessé vált, hogy nem látható, hol van rianás, vagy a meleg vízbefolyások miatt hol túl vékony a jégréteg.

Balaton-parti települések jelentős részén rendezvényekkel és jégpályák kijelölésével készültek a hétvégére. A tó jegén sok helyen már a hét közepétől rendszeresen korcsolyáztak, azonban a szombat délelőtt hulló eső, ónos eső és havazás csaknem mindenütt rontotta a jég minőségét.

Akadnak olyan helyszínek - mint például Balatonfenyves -, ahol olyan darabosan fagyott be a tó, hogy locsolással sem sikerült megfelelő minőségű jégpályákat kialakítani. Siófokon, ahol a jövő hétvégén jégkarneválra készülnek, átmenetileg bezárták a kijelölt jégpályát, hogy ne romoljon a jég minősége - értesült az MTI a város sajtófelelősétől. Balatonföldváron működik a kijelölt jégpálya, ahol a hó miatt a jégszobrászverseny helyett hószobrászverseny zajlik - számolt be Bezeréti Katalin polgármester.

Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Balatonalmádiban a szombat délutáni jégkarneválra, Alsóőrsön a vasárnapi rendezvényre készülve folyamatosan takarítják a kijelölt jégpályákat, így azok továbbra is használhatóak.

A keszthelyi öbölben még nem találták elég vastagnak a jeget pályakijelöléshez, így azt csak hétfőtől tervezik. A turisztikai szolgálat folyamatosan frissíti a balatoni jégpályákról szóló információit a balatontipp.hu weboldalán.

13.15 - Délután négyig marad zárva Ferihegy

Szombaton délután négy óráig meghosszabbították a Ferihegyi repülőtér lezárását - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel.

Korábban elmondta: a Ferihegyre érkező repülőgépek vagy el sem indultak, vagy a környező repülőtereken szállnak le. Egyelőre Budapestről sem tudtak felszállni a gépek a havazás miatt - jegyezte meg.

11.20 - Latyakosak, sónedvesek a főutak Borsod-Abaúj-Zemplénben

További útinfók >>

Latyakosak, sónedvesek a főutak Borsod-Abaúj-Zemplénben, a mellékutak havasak vagy letaposott havasak - mondta a Magyar Közút Zrt. területi igazgatósága szombaton az MTI-nek. Csaknem 40 géppel dolgoznak a megye útjain, ahol folyamatosan havazik. Jelenleg 2-5 centiméter a hó vastagsága átlagosan.

Havazás a hétvégén - Fotó: MTI


Járhatatlan út nincs a megyében. A helyi meteorológiai szolgálat az MTI-t arról tájékoztatta, hogy szombaton szinte egész nap eshet a csapadék a megyében, és bár éjszaka csökkenhet az intenzitása, vasárnap újra hóesésre kell számítani. Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: egyelőre a hó miatt nem történt komolyabb baleset a megyében, de a közlekedők téli útviszonyokra számítsanak.

10.45 Busz és autó ütközött a ferihegyi gyorsforgalmi úton

Busz és autó ütközött a ferihegyi gyorsforgalmi úton szombat délelőtt. Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese az MTI-nek elmondta: a balesetben életveszélyesen megsérült egy harinc év körüli férfi, akit a tűzoltók vágtak ki az autóból.

10.40 - Délig bezárt a Ferihegyi repülőtér

Szombat délig bezárt a Ferihegyi repülőtér - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója szombat délelőtt az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a Ferihegyre érkező repülőgépek vagy el sem indultak vagy a környező repülőtereken szállnak le. Budapestről egyelőre nem tudtak felszállni sem a gépek a havazás miatt - jegyezte meg.

10.30 - Piros riasztás az ország középső részére

Rendkívüli mennyiségű, helyenként akár húsz centiméternél is több friss hó várható az ország középső részén éjfélig - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton, miután a legmagasabb fokozatú, piros riasztást adott ki erre a területre.

Polyánszky Zoltán meteorológus az MTI-nek elmondta: vasárnap ugyanilyen nagy mennyiségű hó eshet az ország északkeleti részén. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a Közép- és Észak-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön is tíz centimétert meghaladó friss hó várható.

A Bakonyban hófúvások is lehetnek. A Kisalföldön, valamint délkeleten erős széllökések is lesznek.

9.50 - Erős havazás Komárom-Esztergom megyében

Reggeltől erős havazás kezdődött Komárom-Esztergom megyében, szombat éjfélig akár 10-15 centiméteres friss hó is eshet - mondták el a közútkezelő diszpécserei az MTI-nek.

Éjjel alásózták az utakat, reggeltől az összes géppel takarítják a havat, és folytatják a burkolat sózását. Komárom-Esztergom megyében reggel nem volt járhatatlan út, a feltámadó szélben hóátfúvások előfordulhatnak, a főutak hókásásak, a mellékutak havasak.

9.10 - Hókotró gázolt el egy gyalogost

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők azt a gyalogost, akit egy hókotró gázolt el szombat kora reggel - tudta meg az MTI.

Kormos Endre, a BRFK sajtóügyletese elmondta: a baleset a XV. kerületben a Szentmihályi út és a Régi Fóti út kereszteződésében egy gyalogátkelőhelyen történt reggel hat óra körül.

Korábban

Országos útviszonyok >>

A BKV-nál 15-20 perces késéseket okoz az intenzív havazás, a MÁV-nál egyelőre nincs fennakadás a közlekedésben - közölték a diszpécserek szombat reggel az MTI-vel.

Fennakadások a fővárosi közlekedésban >>

Mezei László, a BKV fődiszpécsere elmondta: minden járat rendben elindult, de a villamosvonalakon a váltók eltömődése miatt, a hegyi utakon pedig a nagy mennyiségű hó miatt lehetnek 15-20 perces késések.

Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy jelenleg 94 géppel takarítják Budapest fő- és tömegközlekedési útvonalait és 870 hómunkás dolgozik a járdák, lépcsők takarításán. Hozzátette: eddig 8-10 centiméteres hó esett, és még legalább ugyanennyire számítanak a meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján.

Mivel folyamatosan havazik, a letakarított utak nagyjából fél órán belül újra havasak lesznek - jegyezte meg. A szóvivő felhívta az ingatlantulajdonosok, üzemeltetők figyelmét arra, hogy meg kell tisztítaniuk a járdákat.

Várható időjárás >>

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. fortuna54 2010. február 01. 13:22
  „Mankapunka. Igazi magyar nemesi költemény.Te valóban mindenhez értö lángész vagy.Egézségedre.”
 • 60. Mankapunka 2010. január 30. 23:54
  „Túra
  Ezt találtam: Ha már megint késnek a bsuzok Pesten.
  BKV sofőr

  (Petőfi nyomán...)

  Elődeim szép kék busza
  Rossz, mint romlott túrós csusza,
  Aggódásra nincs nagy ok,
  BKV sofőr vagyok.

  Lusta vagyok, ez a trendi,
  Nem maradi menetrendi,
  Indulok, ha akarok,
  BKV sofőr vagyok.

  Pesti sofőr ritkán vezet,
  Megvédi a szakszervezet.
  Mindegy, a nép mit gagyog,
  BKV sofőr vagyok.

  Önző sztrájktól szép az élet,
  Kárba vész sok havi bérlet,
  Utast cserben így hagyok,
  BKV sofőr vagyok.

  Mit törődöm én a néppel,
  Őket árulom most épp el,
  Szmogos a Nap, nem ragyog,
  BKV sofőr vagyok.

  Hol a metróm, villamosom?
  Át kell kelnem fél városon,
  Csak nem járhatok gyalog?!
  BKV sofőr vagyok.

  Sztrájkjoggal a buszgarázsban,
  Létemet, ha elkártyáztam,
  Sírba tesznek italok,
  BKV sofőr vagyok.”
 • 59. Mankapunka 2010. január 30. 23:16
  „omm
  A Havat a házatok elől ne takarítsam el????”
 • 58. omm 2010. január 30. 23:09
  „és ahogy elnézem ez nem csak engem zavar...
  Köszi”
 • 57. omm 2010. január 30. 23:08
  „Jó lenne, ha nem offolnátok széjjel a kommenteket.
  Nyissatok magatoknak egy fórumot, aztán mehet a traccs.”
 • 56. csajszi23 2010. január 30. 18:38
  „jó éjt én meg dolgozok tovább:P”
 • 55. Mankapunka 2010. január 30. 18:33
  „Én elballagtam Híradót nézni,úgyhogy további jó éjszakát Csajszi.

  Szabad a pálya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 54. csajszi23 2010. január 30. 18:24
  „ez épp aktuális:)”
 • 53. Mankapunka 2010. január 30. 18:16
  „nanemá

  Éppen aktuális,hogy a témánál maradjunk: http://www.youtube.com/watch?v=LDGTxWl837w”
 • 52. csajszi23 2010. január 30. 18:14
  „áááááááááááá
  Manka nem éri meg!
  Különben meg nem szűri semmi azt hogy milyen témát írsz fórumra.”
 • 51. Mankapunka 2010. január 30. 18:13
  „nanemá Más is nyugodtan írhatja,mi a véleménye.
  Téged is meg hallgatunk,ha van valami problémád.
  Vagy inkább Benkovics atyánál gyónod meg bűneidet???????????”
 • 50. nanemá 2010. január 30. 18:10
  „Meg amint látod senki sem ír amióta jelen vagytok.Így lehet tönkrevágni egy fórumot!”
 • 49. Mankapunka 2010. január 30. 18:09
  „nanemá
  Attól,hogy beszélgetünk,nem feltétlenül ismerkedés céljából iragtjuk a dolgokat.

  De,hogyha gondolod,veled is elbeszélgetek egy kicst.

  Kezdhetjük is,mesélj valamit a Suzukidról,mennyire szereted,de ha gondolod,te is tehetsz fel kérdést!!!!

  Hallgasd meg ezt és megnyugszol: http://www.youtube.com/watch?v=iS33PYufz18”
 • 48. csajszi23 2010. január 30. 18:07
  „ehhe te se az időjárásról írtál:)”
 • 47. nanemá 2010. január 30. 18:06
  „csajszi23
  ostoba liba.
  Ez valóban egy fórum.Az időjárásról.Azért a nyilvános élvezést mellőzzétek.”
 • 46. csajszi23 2010. január 30. 18:03
  „nanemá!
  Ez egy fórum, ami nem zárja ki a beszélgetést.
  Nem káromkodunk, nem szidunk mást.
  Mi a bajod?
  Tán féltékeny vagy?”
 • 45. nanemá 2010. január 30. 17:59
  „Két ostoba (csajszi+manka) miért nem húztok valami ismerkedő oldalra?
  A .... se kíváncsi a napok óta tartó primitív vergődésetekre.”
 • 44. Mankapunka 2010. január 30. 17:52
  „ühüm.

  De nekem van amelyiket nem engedi átkonvertálni.

  Külföldit leengedi simán,de a magyarokkal szarakodik.
  Annyira nem szeretem azt az oldalt,mert nem igazán tiszták a zenék(minőségre)”
 • 43. csajszi23 2010. január 30. 17:50
  „Túrabakancs!
  Igen, tudod a Suzuki szeretete:D”
 • 42. csajszi23 2010. január 30. 17:49
  „ment mail:)”
61 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antal és Balogh terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra

Antal Attila korábbi BKV vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő… Tovább olvasom