Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Határozat a fizetésképtelenségről

Fizetésképtelen a Rába Motor Gyártó Kft., ezt állapította meg a megyei bíróság nem jogerős határozatában. A megyei bíróság elnökhelyettese, dr. Takács József elmondta: a társaság megfellebbezte a döntést.
A Rába Motor Gyártó Kft.-vel szemben már december óta kérték a fizetésképtelenség megállapítását. A cég eleinte rendezte tartozását. Dr. Takács József, a megyei bíróság elnökhelyettese elmondta: a január 27-én indult eljárás során a per tárgyát képező számlákat a cég még vitatta. A botrányok tavasszal kezdődtek, nyáron pedig már minden a Rába Motor Gyártó Kft. ügyétől volt hangos. Lapunk is beszámolt arról, hogy a társaság április 12-én a végelszámolásról döntött, viszont május 4-én a cég székhelyét Kisvárdára költöztette. A motorgyáriak a Nyírségbe is elmentek tüntetni, politikai nyilatkozatok érték egymást azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a sorsa a száznyolcvan dolgozónak? Nemsokára a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is megjelentek a cégnél, a hatóság a dolgozók rendőrséghez eljuttatott feljelentése alapján indított nyomozást, ismeretlen tettes ellen. Mint a Kisalföld június 27-én megírta: ha bebizonyosodik a gyanú, hogy vonták a dolgozóktól a közterheket, utalásukra azonban nem került sor, akkor 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionál a törvény.
A cég ellen időközben is több hitelező – többnyire külső beszállító – kezdeményezte a felszámolási eljárást. A Rába Motor kft. fizetésképtelenségét a megyei bíróság végül júliusban állapította meg, de a döntés ellen a társaság fellebbezést nyújtott be. Némi ellentmondásban van azonban ez a fellebbezés azzal, hogy áprilisban a cég már nem is vitatta a benyújtott számlákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány a szívcentrumért

A Kisalföld kampánya megmozgatta a megye lakosságát. Aki csak teheti, segíti a győri szívcentrum létrehozását. Tovább olvasom