Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Határidőre befejeződhet a felújítás

A tervezett ütemben halad a Széchenyi István Gimnázium felújítása, valószínqleg a diákok és a tanárok szeptemberben már a megújult Templom utcai épületben kezdhetik a tanévet. A bontás befejeződött, a munka nagy része hátravan.
A kivitelező FÉSZ Zrt. minden bizonnyal tartani tudja a szerződésben foglalt határidőt és szeptember elsejére befejezi a Széchenyi István Gimnázium Templom utcai épületének rekonstrukcióját. – A bontás nagy részét, a burkolatok eltávolítását már elvégezték, jó ütemben halad az épületbelső felújítása és a tetőtér beépítése – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kerekes Attila városi főmérnök, a beruházási csoport vezetője. – Az új aljzatbetonozás is elkészült, jelenleg a födém megerősítését, az épület villamos és gépészeti alapszerelését végzik a szakemberek.
Kerekes Attila azt is elmondta, a mintaablakot legyártatták és az épület udvar felé eső részén beépítették. Az örökségvédelmi hivatal szemle után jóváhagyta a további nyílászárók gyártását és beszerelését.
– A szerződésben foglalt határidő 2007. szeptember 1. – tette hozzá a főmérnök. – Korábban a kivitelező részéről felvetődött, hogy ennél valamivel későbbi átadást látna indokoltnak, de a legutóbbi információm szerint megmarad az eredeti határidő.
A feladatok java része még hátravan, a villanyszerelési, burkolási munkákat, a vakolást és a festést a következő hónapokban végzik el. A tetőtér beépítése szakaszosan zajlik. Kerekes Attila hozzátette, a kivitelező tartja magát ahhoz az ígéretéhez, mely szerint minimálisra csökkenti a közterület-használatot.
A beruházás teljes – bruttó – összege 651 millió forint. Ebből címzett állami támogatásként közel 522 millió forintot nyert Sopron, a maradék mintegy 129 milliós költség a várost terheli.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom