Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Hat ingatlan a hitelek fedezete

Többek között hat önkormányzati tulajdonú ingatlan nyújt fedezetet Sopron 2,2 milliárdos folyószámlahitelére. A megújított hitelszerződéssel a volt zeneiskolát és a GYIK-ot is jelzálog terheli.
A Mátyás király utcai volt középiskolai kollégiumot, az egykori zeneiskolát, a Kossuth utca 5. alatti ipartelepet, az Egeredi utca egyik épületét, a Gyermek- és Ifjúsági Központot és a Rét utca egy használaton kívüli épületét ajánlotta fel Sopron önkormányzata 2,2 milliárd forintos folyószámlahitelének fedezetéül. Erről a legutóbbi közgyűlésen döntöttek a képviselők. – Nem új keletű, hogy épület nyújtson biztosítékot egy városi hitelhez – mondta el érdeklődésünkre Hruby József gazdasági alpolgármester. – A Lackner Kristóf utcai, a Roth Gyula-iskolának és a regionális televíziónak otthont adó épület már több hitelnél is fedezetként szolgált. A mostani hitelszerződés megkötése előtt – mivel a bank igényelte a fedezetet – lista készült az önkormányzati tulajdonú épületekről, erről a városházával közösen választották ki azokat az ingatlanokat, melyeket ténylegesen bevontak a fedezetbe.
Az említett ingatlanok együttes hitelbiztosításának értéke 699 millió forint, de az önkormányzat a hitel fedezeteként felajánlja valamennyi költségvetési bevételét is. Az alpolgármestertől megtudtuk, véleménye szerint tartható a hitel törlesztésének üteme. Mint mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy bármelyik épület is „elveszne”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesztegzár

Az erdélyi Fogaras várost teljes egészségügyi vesztegzár alá helyezték, bezárták a Feketehalomban… Tovább olvasom