Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Használják a gyerekek félretett pénzét az ausztrál szülők

Minden negyedik ausztrál szülő rendszeresen "vesz kölcsön" gyermeke félretett pénzéből, és azt bevásárlásra, vagy akár luxusutazásra költi - derült ki egy felmérésből.
Az anyukák több, mint kétszer olyan enyveskezűek, mint az apukák: 36 százalékuk vallotta be, hogy belenyúlt a kis rózsaszín malacperselybe, míg az apáknak csak 16 százaléka ismerte el, hogy meglopja saját gyermekét.

Érdekes a felmérés egy másik eredménye is: a gyermekek lenyúlása ellenére az ausztrál szülők 90 százaléka úgy véli, hogy jó példával jár elől utódai előtt.

"Magam is bűnös vagyok" - vallotta be Paul Vivian, a felmérést végző Bankwest alapkezelő cég megtakarítási részlegének vezetője.

"Ha az ember nem talál pénzt, akkor tudja, hol az a hely, ahol biztos talál. A feleségem azonban ügyel rá, hogy mindig visszategyem, amit kivettem" - mondta.

A takarékoskodó gyermekek pénzét dézsmáló szülők több, mint fele azt mondta: alapvető fogyasztási cikkeket, többek között benzint, tejet és kenyeret vásárol a kölcsönvett összegből.

20 százalékuk viszont a víz és villanyszámlát fizeti ki a gyermek "akaratlan" segítségével. 16 százalék pedig utazásra és új autóra veszi el a pénzt.

Egy korábbi felmérés kimutatta, hogy az ausztrálok az utóbbi három évben többet költenek, mint amennyi a jövedelmük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzati törvény módosítása

Történelmi pillanatnak nevezte a mostani időszakot Lamperth Mónika önkormányzati és… Tovább olvasom