Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Hárommillió magyar internetkapcsolat

Négy év alatt mintegy hétszeresére nőtt az internethasználat - közölte az informatikai és hírközlési miniszter.
Kovács Kálmán elmondta: míg 2002-ben az 1 milliót sem érte el az internethozzáféréssel rendelkező számítógépek száma Magyarországon, most 3 millió komputerrel lehet belépni a világhálóra. Hangsúlyozta: a Közháló program eredményeként a tavalyi év végére az ország valamennyi oktatási intézményében van szélessávú internetcsatlakozási lehetőség, és kialakult az e-Magyarország pontok 2700 egységből álló hálózata. A világhálón belül létrejött egy magyar alháló, és megkezdődött 300 intézmény adatainak egységes rendszerben való feltöltése a nemzeti digitális adattárba.

Európában elsőként Magyarország szabályozta törvényben az elektronikus információszabadságot, és tette lehetővé törvényes keretek között a hozzáférést a közadatokhoz. Ennek eredményeként két év alatt 25 ezer közhivatal adatai lesznek hozzáférhetőek az interneten - hívta fel a figyelmet Kovács.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem modellkedik a királynő

Szinte teljesen felépült tavaly júniusi balesete után a Kisalföld szépségversenyének győztese, Csala Marianna. S bár bőven kapna munkalehetőséget, már nem álmodik modellkarrierről, mi több, a modellkedést teljesen kizárta az életéből. Mint említette a kórházi ágyon átértékelte az életét és nem szeretné az idejét arra vesztegetni, hogy fotósoknak pózoljon. Tovább olvasom