Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Három tűzoltó halt meg a BME lőterének tüzében

Három tűzoltó életét vesztette, hét pedig súlyos füstmérgezés szenvedett abban a tűzben, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében lévő lőtéren keletkezett kedden este. A légpuskás lövészetre alkalmas lőtéren AK-47-es géppisztollyal lövöldöztek, valószínűleg ez okozhatta a tragédiát.
Az oltásra a legmagasabb, ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók a helyszínre, 25 tűzoltóautóval mintegy 130 tűzoltó vonult ki. Elsőként két tűzoltóraj érkezett, a lőtéren tartózkodó három civilt kimentették, egy civil segítségével elindultak a pincébe tömlő alapvezetéket szerelni, majd a három tűzoltó felderítésre indult. Az átláthatatlan, sűrű füstben feltehetően eltévedtek, a légzőkészülékükben pedig elfogyott a 20-25 percre elegendő levegő, és már eszméletlenül hozták fel őket kollégáik - mondta el a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szóvivője.

Molnár Péter hozzétette: a föld alatti lőtér olyan, mint egy labirintusrendszer, csigalépcsőn és folyosókon lehet megközelíteni, jelenleg is óriási a hőterhelés, csak négykézláb lehet közlekedni. A lőterén gumifalak és szigetelő anyagok égnek, az égés következtében mérgező gázok szabadulnak fel. Újabb felderítési és mentési csoport alakult, és próbálják megközelíteni a tűz fészkét.

A három tűzoltót a főváros saját halottjának tekinti, a családoknak azonnali 100 000 forintos gyorssegélyt adnak, és a temetési költségeit a Fővárosi Önkormányzat fedezi - mondta Demszky Gábor főpolgármester, miután éjjel 1 órakor megjelent a tűz keletkezésének helyszínén. A Nap-keltében azt is hozzátette, hogy a Pro Urbe díjra terjeszti fel az áldozatokat, akiket Lamperth Mónika önkormányzati miniszter hősi halottá nyilvánított.

A tűzeset során három fővárosi tűzoltó hunyt el: Pintér Gábor tűzoltó hadnagy, Horváth Ákos tűzoltó őrmester, valamint Reppmann Károly tűzoltó törzsőrmester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit olvasott utoljára?

Tovább olvasom