Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Három szocialista képviselő búcsúzik

Hárman intenek búcsút a politikának a soproni képviselő-testület szocialista frakciójából. Döntésük meglepő, különösen Hegyi Ferencé, aki tizenkét éven át a testület egyik meghatározó személyiségeként, a szocialisták frakcióvezetőjeként vett részt a közéletben.
Dr. Bertha Árpád, Hegyi Ferenc és Kovács László – a három szocialista képviselő, akik ősztől – mint azt hivatalosan is bejelentették már – nem folytatják politikai pályafutásukat. Mindhármuk döntése meglepő, más és más okból. Dr. Bertha Árpád fiatalos lendülettel vetette bele magát négy évvel ezelőtt a munkába, Kovács László több cikluson keresztül segítette pártját a kulturális bizottságban, Hegyi Ferenc pedig tizenkét éve vezeti a frakciót, s nemcsak a szocialista képviselőcsoport, hanem az egész testület meghatározó tagja volt. Döntésük okairól faggattuk a búcsúzó városatyákat.

Személyes okok

Dr. Bertha Árpád négy évvel ezelőtt édesapja helyére ült be a szocialista frakcióba. A fiatal jogász, aki egyéniben nyert 2002-ben a jereváni ötös körzetben, egy ciklus után úgy döntött, befejezi politikai pályafutását.
– Ennek személyes, emocionális indokai vannak – árulta el a Kisalföldnek, nem rejtve véka alá véleményét. – Egyrészt a szakmámban szeretnék jobban elmélyedni. Másrészt nekem sok-sok ősz hajszálat okozott néhány ellenzéki képviselőtársam. Rendkívül rosszul viselem, amikor a témához nem értve kritizálnak, s nekem ezt még komolyan is kell vennem. Köszönöm, én ebből többet nem kérek...

Két éve bejelentette

– Soroljam, mi mindenbe fárad bele az ember tizenkét évi politizálás alatt? – kérdez vissza Hegyi Ferenc, aztán komolyra fordítja a szót és nyomatékosan leszögezi: – Még mielőtt valaki spekulálni kezdene, hogy mi vagy ki nem tetszik nekem, tisztázzuk: már két éve bejelentettem a pártomnak, hogy 2006-ban végleg kiszállok a hivatalos politikából, s fél éve, még a választások előtt, elköszöntem a tagságtól is. Szép 12 év áll mögöttem, fontos döntésekben vettem részt és rengeteg érdekes, érdemes embert ismertem meg. De elmúltam ötvenéves, a gyerekeim már önállóak, most kerültem abba a helyzetbe, hogy foglalkozhatom önmagammal, a feleségemmel, utazhatok és általában véve élhetem a saját életem. Ráadásul nagyon fontos számomra a civil munkám (Hegyi Ferenc a VasVilla igazgatója – a szerk.), és most erre szeretnék koncentrálni – mondta el a frakcióvezető, aki arra a kérdésre, hogy valóban teljesen hátat fordít-e a politikának, finomított a képen. – Ha a tanácsomat kérik, természetesen segíteni fogok. De csakis fizetség és státusz nélkül, azaz semmiféle kötelezettséget nem vállalok!

Iskolát igazgat

– Már így is sok volt egyszerre az iskolai és az önkormányzati munka – kezdi indokai felsorolását Kovács László, aki a Petőfi-iskola igazgatóhelyetteseként dolgozott. Eddig... – Miután megpályáztam és elnyertem a Deák téri iskola igazgatói feladatkörét, még jobban leköt a munkám. Új kihívások előtt állok. Ráadásul a választói körzeteket is átszervezték, nem lett volna tisztességes ott indulnom, ahol elhagytam korábbi munkahelyemet, és általában nem ott képviselni az érdekeket, ahol lakom – nyilatkozta a 2002-ben a hetes körzetben egyéniben nyert képviselő, aki egy cikluson át városatyaként, tíz éven át pedig a kulturális bizottság oszlopos tagjaként, illetve elnökeként segítette pártja önkormányzati munkáját.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irán tárgyalna az uránról

Teherán „elfogadható tárgyalási alapnak” ítélte vasárnap az

európai… Tovább olvasom